Polis İle Yeşilay Arasında “sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” Anlaşması

Ankara Polis Akademisi ile Türkiye Yeşilay Vakfı, ahlaki kalkınmaya katkı sağlamak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir hayat sunabilmek için “Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek” adıyla bir protokole imza attı.


Ankara Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan ve Yeşilay Vakfı Genel Başkanı Muharrem Balcı’nın imzaladığı protokolün amacının ahlaki ve kültürel kalkınmaya katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir yaşam kurabilmek ve bugünkü nesillerin eğitilmesi olduğu kaydedildi.

Kurum ve kuruluşlarla yaptıkları anlaşmaların en anlamlısı ve en doğrusunun bu anlaşma olduğunu belirten Ankara Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, "Çünkü gelecek nesillere karşı yükümlülüklerimiz var. Bunların başında gelecek kuşakların sağlıklı, beden ve ruh sağlığına sahip kişiler olarak yetişmelerini sağlamak. Bunun için bugün ki nesillerin devlet olarak toplum olarak kötü alışkanlıklarından arındırmamız lazım.” dedi.

Arslan son olarak, Polis memuru yetiştiren okulların artık daha çok Yeşilay ile işbirliği içinde olacağını dile getirdi.

Türkiye çapında 34 şube ve 64 temsilcilikleri bulunduğunu belirten Muharrem Balcı ise bu çalışmalarını artık uluslar arası arenaya taşıyacaklarını ifade etti. Uluslararası kuruluşlarla yapacakları anlaşmalarla Avrupa’da Amerika’da, Afrika’da ve Asya’da daha etkin olmaya çalıştıklarını anlattı.

Polis Akademilerin üniversite zihniyeti ile yoğrulduğuna dikkat çeken Balcı, “Üniversel zihnin nasıl bağımlılığa düştüğünü hep düşünürüz. Düşmemesi lazım ama bu bir insancıl zafiyet. Çok küçük yaşımızdan beri bu kadar yoğun reklam bombardımanına tutulmuş insanlığın herhalde çaresizliğinden söz etmek gerekir. Asıl suçlu olanlar bu zehir tacirliğini yapanlardır.” diye konuştu.

Yeşilay’ın önümüzdeki dönemde çalışmalarını Meclis çatısı altında yoğunlaştıracağını dile getiren Balcı, milletvekillerinden oluşan bir ‘Yeşilay grubu’nun kurulacağını vurguladı. Balcı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile aileden sorumlu bakanlığın oluşturacağı bir protokolle çalışmalarını genişleteceklerini sözlerine ekledi.