Terör Örgütü Pkk`nın Herekol Sorumlusu Ölü Olarak Ele Geçirildi

Siirt Valisi Musa Çolak, Pervari ve Eruh ilçelerinde yaşanan terör olaylarında, PKK`nın Herekol Dağı sorumlusu `Zerdeşt` kod adlı Kahramanmaraş doğumlu Ali Gezer`in ölü olarak geçirildiğini açıkladı.

Terör Örgütü Pkk`nın Herekol Sorumlusu Ölü Olarak Ele Geçirildi
Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Bürosu Salonu`nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Musa Çolak, faaliyetlerini sürdürmeye devam eden bölücü terör örgütünün tarihten gelen birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmaya gücünün yetmeyeceğini söyledi. Vali Çolak, "Siirt uzun yıllardan beri huzur içerisinde olan bir ildi. Ancak, 18 Ağustos 2011 tarihinde Pervari İlçe Emniyet Amirliği binası ve lojmanları, İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binaları, Adliye lojmanları, Orman İşletme Müdürlüğü,Komando Birliği ve sivil vatandaşların ev ve işyerlerine yönelik PKK/Kontra-Gel bölücü terör örgütü mensuplarınca roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı esnasında 3 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralanmış, Pervari Devlet Hastanesi`nde yapılan ilk müdahalenin ardından bir yaralı vatandaş hayati tehlike kaydı ile, diğer şahıslar ise ileri tetkik ve tedavi için Siirt Devlet Hastanesi`ne sevk edilmişlerdir. Saldırı sonucu çıkan çatışmada Pervari ilçesi Şenyuva Sokak içerisindeaskeri kıyafetli iki terörist, 12 adet el bombası, 1 adet RPG-7 roketatar, 2 adet roketatar mermisi, 1 adet zırh delicisi roketatar mermisi, 2 adet Kalaşnikof marka piyade tüfeği, bu tüfeklere ait 7 adet şarjör ve 500 adet mermi, 1 adet tarama el telsizi ve bir miktar para ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir. Ayrıca kaçan teröristlerin düşürdüğü sırt çantası içerisinde 5 adet el bombası, 1 adet dürbün ve fünye ele geçirilmiştir. Görevlilerimizce saldırı sonrası olay yerinde yapılan incelemede İlçeEmniyet Amirliği hizmet binası karşısında bulunan işyerine ve bu işyerinin önünde park halinde bulunan araca, İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasına, binanın önünde bulunun trafoya, kaldırıma, nöbet mevziinde bulunun zırhlı cama ve Adliye lojmanlarının çatısına olmak üzere 8 adet roketatar ve çok sayıda uzun namlulu silah mermisi ve şarapnel parçalarının isabet ettiği, Komando Birliği yanında İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasına piknik tüpüne bağlı içerisine A-4 patlayıcı bulunan ve el bombası fünyelenmişdüzeneğin atılarak patlatıldığı tespit edilmiştir. Terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda emniyet lojmanları, emniyet amirliği hizmet binası ve araçları, güvenlik mensuplarına ait sivil araçlar, adliye lojmanları ve sivil vatandaşlara ait ev ve araçlar, Komando Birliği nizamiye girişi, Orman İşletme Müdürlüğü binası zarar görmüştür" dedi.

Aynı gün yardım ve yataklık yaptıkları düşünülen 11 kişinin gözaltına alındığını ancak bunların Cumhuriyet Savcılığı`ndaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığını belirten Vali Çolak, büyük bir başarı ile kahramanca görev yapan güvenlik güçlerini kutladı ve teşekkür etti. Eruh`ta da Bilgili Jandarma Karakolu üs bölgesine saldırıda bulunulduğunu belirten Vali Çolak, "Bu saldırıda bir astsubay ve bir erimiz şehit oldu. Bu olay sonrasında yapılan operasyonda bir kadın terörist silahı ile birlikte ölüolarak ele geçirilmiştir. Bu olayda da Silahlı Kuvvetler personelimiz büyük bir kahramanlık ve özveri göstermişlerdir. Bu olaylarda 3 tane terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir. Öldürülen bu teröristlerden biri de `Zerdeşt` kod adlı Ali Gezer`dir. Biz Siirt halkıyla bir ve beraberiz. Bunların hepsine birlikte karşı koyuyoruz. Dışarıdan geliyorlar" diye konuştu

Vali Çolak, daha sonra teröristlerle birlikte ele geçirilen mühimmat ve askeri elbiseleri inceledi ve emniyet güçlerinden bilgi aldı. Basın toplantısında olaylarda büyük başarısı olan uzman bomba köpeği Roky de basına tanıtıldı.
Kaynak: İHA