Çölaşan, Aydınlık ve Ulusal Kanal’a Yapılan Baskınları Değerlendirdi

Ayvalık`ta CUMOK Dönem Sözcüsü Aysel Namlı öncülüğünde `yerel yönetimlerde halkla ilişkiler` konulu söyleşi düzenlendi.

Çölaşan, Aydınlık ve Ulusal Kanal’a Yapılan Baskınları Değerlendirdi
Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Başkanı Tansel Çölaşan, Aydınlık ve Ulusal Kanal’a yapılan baskınları değerlendirdi.

Çölaşan, “Demokrasinin geçerli olduğunun söylendiği bir ülkede asla olmaması gereken, basın özgürlüğünün var olduğu söylendikten sonra asla olmaması gereken bir olay. Ama Türkiye’de o kadar sıradanlaştı ki kim derdini ifade eder ya da kim haklı bir davasını savunur, ya da kim muhalefet eder yani iktidara karşı konuşur onların mutlaka susturulması gerektiği bir dönemdeyiz ve demokrasi adına ben açıkçası utanıyorum." dedi.
CHP Basın Sözcüsü, MYK Üyesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ise “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu haksız uzun tutuklamalara ve ülkenin en büyük partisinin değer görüp, ulusun da mazbata verdiği milletvekillerine serbestlik talep ediyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. Listelerimizdeydiler, halk tarafından benimsendiler yemin etmeyerek şikayetimizi halka bir kez daha yaptık.” diye konuştu.
Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Prof. Dr. Metin Kazancı, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen. Kuçukköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve CHP Ayvalık eski İlçe Başkanı Hüsnü Erol söyleşiye izleyici olarak katıldı.