Sp Genel Başkanı Kamalak: Bu Yaşananların Tek Çaresi `islam Birliği`

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ülkedeki terörün dış nedenleri olduğu gibi yine iç sistemin geliştirmiş olduğu yanlış uygulamaların da olduğuna dikkat çekti.

Kamalak, Somali’deki açlık dramının tek çözümünün de ‘İslam Birliği’ olduğunu söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin il başkanları toplantısında gündemi değerlendirdi. Son dönemde artan terör olaylarına değinen Kamalak, şehit haberlerinin yürekleri parçaladığını ve huzuru hüzne çevirdiğini belirterek, “Milli görüş açısından bu olayları üzüntüyle karşılamamıza rağmen, yüreğimiz parçalanarak izlememize rağmen doğrusu şaşırtıcı bulmuyoruz. Anormal bir uygulamanın kaçınılmaz bir sonucu olarak görüyoruz.” dedi.

Bu olayların günün birinde patlak vereceğini Milli Görüş ve onun liderinin yıllarca önce yüksek sesle kamuoyuna seslendirdiğini kaydeden Kamalak, 1994 yılında Necmettin Erbakan`ın Bingöl`de yaptığı bir konuşmasını hatırlattı. Kamalk, Erbakan`ın o zaman konuşmada yetki sahiplerine seslenerek `gittiğiniz yol yol değil` dediğini ve uyardığını belirterek ama bu uyarılarına rağmen dinlenmediğini ve hocanın yolunun kesildiğini, sadece hocanın değil, milletin yolunun kesildiğini dile getirdi.
Bundan sonra böyle olayların olmaması için iktidara ve etki sahiplerine seslenen Kamalak uyarılarda bulundu. Kamalak, “Eğer terör dışarıdan besleniyorsa elbette önlemler alınmalı. Çünkü bir mesele sağlam bir zemine oturtulmadan problemleri çözmek mümkün değildir. Bir benzetme yapmak gerekirse bir evi su bastığında bakmak gerekmez mi? Bu sokaktan, dışarıdan mı geliyor, yoksa içerideki vanalar mı açık, borular mı patlamış, sistem mi bozuk? Eğer evi basan su dışarıdan geliyorsa önünü kesmek lazım, fakat eğer vanalar bozuk ise borular patlamışsa sistemi gözden geçirmek gerekir.” diye konuştu.


“TERÖRÜ DOĞURAN, BESLEYEN VE GELİŞTİREN İÇ SİSTEM VE BUNU DESTEKLEYEN DOST ÜLKELERDİR”
Milli Görüşlü kardeşlerine seslenen Kamalak, “Hiç şüphesiz ki terörü besleyen, geliştiren iç sistemdir, yanlış uygulamalardır. Yanlış eğitim sistemidir, yanlış ekonomik politikalardır. Bu yanlışlık dışarıda ki dostlarımızın yardımıyla bu noktaya gelmektedir. Bundan 15-20 yıl önce Irak’tan Türkiye’ye girmekte olan bir TIR dolusu cephane yakalandı, silahlar ele geçirildi. Bu silahların markaları açıklanmadı. Hangi dost ülkeden geliyordu. Bunlar ifade edilmedi. Acaba teröristlerin elindeki silahlar nereden geliyor. Bunların finansman kaynağı neresidir. Devletin yetkili makamların bu konularda aydınlanması icap etmez mi?” sorularını gündeme getirdi.

Terörün temelinin 1960 yıllarına dayandığını aktaran Kamalak, 10 yıl milli iradenin verdiği destekle ülkeyi yöneten bir iktidarın bir darbe ile indirildiğine dikkat çekti. Kamalak, Başbakan’ın idam edilmediğini vurgulayarak, akil olan herkesin bildiğini ve Başbakan’ın öldürüldüğünü söyledi. Menderesi öldürenlerin Olimpus tanrıları olduğunu bildiren Kamalak, bunların yeni bir nesil yaratmak istediklerini ve yeni bir sol gençlik yaratmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu Olimpus tanrılarına karşılık çarenin İslam birliği olduğunu vurgulayan Kamalak, “İktidara sesleniyorum eğer başka çareniz varsa bu zamana kadar terörü niçin durduramadınız, niçin durdurmuyorsunuz, daha neyi bekliyorsunuz yetmez mi bu kadar dökülen kan?”şeklinde iktidara seslendi.


“RABBİMİZ BİR, PEYGAMBERİMİZ BİR, KURAN’IMIZ BİR, KIBLEMİZ BİR”
Hep birlikte bu milletin evlatları olduklarını dile getiren Kamalak, şu çağrıda bulundu: “Rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, kitabımız birdir. Kardeşler topluluğunu bir arada tutmak için bu kadar birliktelik yetmez mi? 1000 küsur yıldan bu yana bizler bu prensipler çerçevesinde Türküyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle bir arada yaşamadık mı? Sonra ne oldu? Olan şu bu prensipler yerine Olimpus tanrılarının prensipleri uygulanmaya başladı.”
Ramazan ayının mübarek bir ay olduğuna ve bu ayda yardımlaşmanın üst safhada olması gerektiğine işaret eden Kamalak, özellikle Somalili kardeşlere yardım etmek gerektiğinin altını çizdi. Onların yardım çığlıklarına el uzatılmasını isteyen Kamalak, “Milli görüşlü kardeşlerim Anadolu’nun size ihtiyacı olduğu gibi Somali’nin de size ihtiyacı var. Hatta tüm insanlık sizleri beklemektedir. Çünkü yardımlaşma olmadan kardeşlik olamaz, insanlık olamaz, huzur olamaz. İnsanlık Avrupalılara bırakılmamalı, bırakılamaz.” ifadelerini kullandı.

Kamalak, ne siyonizm ne de kapitalizmin insanlık barışına çare bulamadığına dikkat çekerek, ket çarenin ‘İslam Birliği’ olduğunu söyledi
Suriye’de yaşanan iç savaşa da değinen Kamalak, Suriye’ye bir operasyon yapılmaması gerektiğini bildirdi. Kamalak, “Türkiye’de Suriye’ye asker göndermemeli, Mehmetçik gavurlara siper edilmemelidir.” şeklinde çağrıda bulundu.