Öncü Gençlik Üyeleri İstanbul`da Vapur İşgal Etti

Öncü Geçlik (ÖG) örgütüne mensup üç kişilik bir grup, gece yarısı Kadıköy-Karaköy hattına çalışan Şehir Hatları vapurunu işgal etti.

Öncü Gençlik Üyeleri İstanbul`da Vapur İşgal Etti
Grubun, eylemi, önceki gün polisin Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal`a düzenlenen baskınları protesto etmek amacıyla gerçekleştirdiği öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, İşçi Partisi`nin (İP) gençlik kolu uzantısı Öncü Gençlik (ÖG) İstanbul İl Başkanı Utku Faik Yılmaz, üyelerden Emrah Alan ve Çağdaş Cengiz, gece saat 00.00 sıralarında son seferini yapan Kadıköy-Karaköy hattına çalışan Şehir Hatları vapurunu işgal etti. Önceki günkü polis baskınında Ulusal Kanal ile Aydınlık Gazetesi çalışanları ve İşçi Partisi yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto eden Öncü Gençlik üyeleri, vapur iskeleye yanaştığı sırada kaptanköşküne çıktı. Vapurun iskeleye yanaşmasına engel olmaya çalışan üç kişilik eylemci grup, ön ve arka güverteye siyasi iktidar aleyhine pankart astı. Asılan pankartta "AKP diktatörlüğü, İP, Ulusal Kanal ve Aydınlık`ı vuruyor", "Mehmetçik tabutta, komutanlar Hasdal`da, Aydınlar Silivri`de. İsyan Ediyoruz" yazısı dikkat çekerken, "Fethullahçı çete dağıtılacak" sloganları attı. Vapur işgali, gemi kaptanının kapıları kilitleyerek polise bilgi vermesi üzerine Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı Utku Faik Yılmaz,üyelerden Emrah Alan ve Çağdaş Cengiz`in polis tarafından gözaltına alınması ile son buldu. Gözaltı öncesinde bir açıklama yapan ÖG İl Başkanı Yılmaz, eylemi, gözaltı olaylarını protesto etmek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "9 yöneticimizin suçları neydi? Tayyip Erdoğan`ın Kıbrıs ile ilgili karanlık planlarını ortaya çıkaran ses kayıtlarını yayınlamaktı. Gözaltları ile ilgili bu durumu protesto ediyoruz" dedi.

Vapurdan çıkar çıkmaz polis tarafından gözaltına alınan üç eylemci, sorgulanmak üzere Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı İskele Polis Merkezi`ne sevk edildi. Zanlıların sorgularının ardından bu sabah adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.
Kaynak: İHA