Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Üyeleri Arnavutluk’ta

-ARNAVUTLUK- Merkezi Balıkesir`in Edremit ilçesinde bulunan Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği üyeleri, Makedonya’daki temaslarını tamamlamalarının ardından Arnavutluk’a geçtiler.

Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun başkanlığındaki, belediye meclis üyeleri ve işadamlarından oluşan 24 kişilik heyet Makedonya’nın Üsküp kentindeki resmi temaslarının yanı sıra kentte bulunan Vardar Nehri, 15.yüz yıldan kalma Taş Köprü, Mustafa Paşa camisi, Davut Paşa hamamı ve Türk Çarşısı gibi tarihi yerleri gezdiler. Ardından Tetova’da renkli cami, Gastivar ve Kiçevo kentlerinin ardından Balkanlar’daki önemli turizm merkezlerinden Ohrit’e geçtiler. 4 bin Türk ve 55 bin kişinin yaşadığı ve muhteşem göl manzarası ile sahil kenti UNESCO tarafından da dünya mirası listesinde yer alan kente, Türk yetkililer hayran kaldılar.

Heyet, Cumartesi günü sabah saatlerinde gümrük işlemlerinin ardından Arvavutluk’a geçti. Başkent Tiran’da Ethem Bey Camisi, saat kulesi, İskender Bey Heykeli gibi kentte Osmanlı döneminden kalan tarihi yerleri gezdiler

Buradan Arnavutluk’un Adriyatik Denizi kıyısında bulunan Draç kentine geçen heyet burada da Venedik Kalesi kalıntıları ve antik tiyatroyu gördükten sonra ülkenin diğer sınırına yakın Arnavutluk’un en hareketli kentlerinden İskadro’ya geldiler. Meydanı’nda cami bulunan ve ezan seslerinin yükseldiği kent diğer şehirlere göre gelişmişliği ile dikkat çekti. Geceyi burada geçiren heyet Pazar günü(bugün)Arnavutluk sınır kapısı Murigan’dan ayrılıp dünyanın en genç devletlerinden olan tarih ve doğa cenneti olan Karadağ’a geçecekler.
Kaynak: İHA