Has Parti Lider Kurtulmuş Meclisi İşaret Etti

Has Parti Bursa il Örgütü tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Numan Kurtulmuş, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına ilişkin, "Çözüm şiddetle değil, siyasetle çözülür" dedi.

Bademli`de Atalay Club`da verilen iftar yemeğinde konuşan Kurtulmuş, derlenip toparlanma dönemine girdiklerini dile getirdi. Genel seçimlerde milletin kendilerine, `bir dahaki sefere` mesajını verdiğini savunan Has Parti lideri, bir dahaki seferin şimdi başladığını kaydetti. Son dönemde yaşanan terör olaylarına değinen Kurtulmuş, terörün sadece terör örgütlerinin işi olmadığını, uluslar arası büyük güçlerin dış politikada kullandığı önemli bir aygıt haline geldiğini vurguladı. Kurtulmuş, "Dünyanın hiçbiryerinde hiçbir terör olayı arakasında büyük devletlerin parmağı olmazsa mümkün değil büyük olaylar cereyan etsin. Terör sonuna kadar önlenmelidir ama tek başına bir olgudur. Bir büyük meselenin sadece bir şubesidir ve dış güçlerinde desteğiyle ortaya konan bir olaydır. Terörü ortaya koyanları lanetliyoruz. Nasıl bu ramazan günü annelerin babaların ocaklarına feryadı fidan düşürdülerse, bunu yapanların ocakları sönsün, elleri kırılsın, elleri kurusun" diye konuştu

"TERÖRÜN ÇÖZÜLECEĞİ YER TBMM`DİR" Terörün tek başına silahlı mücadeleyle önlenemeyeceğine işaret eden Kurtulmuş, terörün çözüleceği yerin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu savundu. Kurtulmuş, "Mesele silahların işi değildir. Türkiye`de yılardır dile getirdiğimiz, Türkiye`de barış ve kardeşliğin sağlanması için gönüllü birlikteliğin sağlanması gerekir. Terörü, dağa bir tek gencimizi göndermediğimiz zaman yenmiş oluruz. Yüksekova`daki bir çoban ile Ankara`daki Cumhurbaşkanı`nın eşitliğini sağlayarak yeni Türkiye`yi kurabiliriz, terörübitirebiliriz. Bunu yapamazsak, yine analar ağlamaya devam eder ve korkarım çok daha kötü boyutlara gelir. İktidar neyi, nasıl yapacağını bilemediği için, işi eline yüzüne bulaştırmıştır. Aynı şekilde, o süreçte CHP ve MHP de `istemezük` diyerek TBMM`de çözümün önünü tıkamışlardır. 30 yıldır devam eden bu acı, şehitlerimiz, yoksulluktan kıvranan Anadolu insanı, bu millet siyasetten çözüm bekliyor, laf beklemiyor. Karar verici yerde olan TBMM`de iktidar mevkiinde olan siyasetin vazifesi nutuk atmak değil, bumeseleyi çözmektir. Çözüm demokratik özerklikte değil, bireysel özgürlüktedir. Bu sorunun çözülmesi için barajların kaldırılması gerekir" dedi. Somali`de yaşanan drama da değinen Kurtulmuş, ölümlerin kıtlıktan değil emperyalist batı ülkelerin politikaları sonucu ortaya çıktığına dikkat çekti. Kurtulmuş, "Biz bunlara yardım edeceğiz ama biz bu beylerin kirlettikleri yerleri temizleyecek değiliz. Beyler bir fil gibi zücaciyeye grip kırdığı bu yerleri düzeltmek değil, bu azgın filleri insanlık bahçesinden çıkartmaktır" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA