Evlenmelerine izin vermeyen anneyi öldürdü

İzmir'in Buca ilçesinde sevdiği kızın annesi ve arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanıp Bergama'daki Çocuk Tutukevi'ne konulan 17 yaşındaki R.Ç'nin, çıkarıldığı mahkemede "Hayallerime engel oldukları için cinayetleri" işledim diyerek suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

Evlenmelerine izin vermeyen anneyi öldürdü
Kuşadası Polisi'ni aldatmaya yönelik ifadesinin ardından çelişkili ifadelerden şüphelenen polisin 8.5 saatlik titiz çalışması sonucu cinayetleri işlediğini itiraf eden ve olay yerini gösterdikten sonra İzmir jandarmasına teslim edilen 17 yaşındaki R.Ç., önceki akşam mahkemeye çıkarılmıştı. R.Ç., kız arkadaşı 15 yaşındaki Shannon Graham'ı çok sevdiğini ve ona delice aşık olduğunu belirterek, "Shannon ile ilk tanıştığımızda birbirimize aşık olduk. Onu çok seviyordum. Birlikte evlenip, İrlanda'ya yerleşme hayali kurduk. Ancak annesi ve arkadaşı bu evliliğe karşı çıktı. Israr etmeme rağmen, evlenmemize izin vermedi ve hayallerimle oynadı" dedi. R.Ç., olay günü kız arkadaşını tekne turuna gönderdiğini, pikniğe gezmeye gidelim diyerek, annesi ve annesinin arkadaşını taksiyle İzmir'e getirdiğini, daha sonra babasına ait otomobille götürdüğü Buca'daki ormanlık alanda araçtan indirdiği İrlandalı iki turist kadını bıçakla öldürdüğünü itiraf etti.

CİNAYET KURBANI İRLANDALI ANNE TÜRK GARSONLA EVLİYMİŞ

Bu arada, cinayet kurbanı 54 yaşındaki İrlandaanne Marion Elizabeth Graham'ın 5 yıl önce Kuşadası'nda kendisinden 11 yaş küçük bir garson ile evlendiği ortaya çıktı. Anne Marion Elizabeth'in Türk garson eşi ile 3 yıldır ayrı yaşadıkları ve görüşmedikleri belirlendi. Kuşadası'nda garsonluk yapan 43 yaşındaki Yücel Kılınç'ın geçimsizlik nedeniyle Marion Elizabeth Graham ile üç yıldır ayrı yaşadığı belirlenirken, Yücel Kılınç'ın olaylardan bilgisi olmadığı ve konuşmak istemediği kaydedildi.

TAKSİ SAHİBİ, YAŞADIKLARINI ANLATTI

Diğer taraftan, çifte cinayetin ardından cinayetleri işleyen R.Ç. ile İrlandalı turist kadınları Kuşadası'ndan İzmir'e götüren taksinin sahibi Mustafa Karatay, suçsuz yere iki gün gözaltında kaldığını söyledi. R.Ç.'nin olay günü İzmir'e gitmek için kendisini aradığını ve çok soğukkanlığı davrandığını belirten taksi sahibi Mustafa Karatay, yorgun olduğu için taksiyi şoför Davut Şen'in kullandığını ve İrlandalı kadınlarla birlikte İzmir'e gittiklerini belirterek, şunları söyledi: "Şoförüm onları İzmir'de Işıkkent Sitesi'nin önünde bırakmış ve geri dönüş için verdikleri saate uymayınca da beni aradı. Ben de geri dönmesini söyledim. Akşam saatlerinde R.Ç. tekrar beni aradı, Kuşadası'na geldiğini ve elinden yaralı olduğunu söyledi. Yanına gittiğimde ise polislerle beraberdi. Onu hastaneye bıraktım. Sonra da polis beni de gözaltına aldı. Olayla ilgili hiçbir bilgim ve alakam yokken 2 gün gözaltında tutuldum. Bu olayda beni olumsuz yönde etkiledi " dedi.

CENAZELER İRLANDA'YA GÖNDERİLECEK


İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldıktan sonra bekletilen Marion Elizabeth Graham ve Cathy Dinsmone'nin cenazeleri için, konsolosluk görevlilerin savcılık yetkilileriyle irtibat kurdukları öğrenildi. Genç kızın konsolosluk görevlilerine teslim edildiği, kızın babasının İrlanda'dan İzmir'e geldiği kız ve cenazeleri teslim alarak ülkesine döneceği öğrenildi.