Anadolu Hisarı'nda sandallı ve fasıllı Osmanlı iftarı

Anadolu Hisarı'nda yeralan Göksu Marine Restoran, müşterilerine Osmanlı dönemindeki iftarları yaşatmak için fasıl eşliğinde sandal gezileri düzenliyor.

Anadolu Hisarı'nda sandallı ve fasıllı Osmanlı iftarı
Osmanlı iftarlarının tadını müşterilerine hissettirmek isteyen restoran, iftar saatini maniler söyleyen davulcu ile duyurarak geleneksel kıyafetli çalışanları ile konuklarına şerbet ikram ediyor.

Anadolu Hisarı'nda hizmet veren Göksu Marine Restoran'ın işletmecisi Gül Küçükserim, yaklaşık 2 yıl önce açtıkları restorantla, Anadolu Hisarı ve Göksu bölgesine çok büyük katkıları olduğunu belirterek, bölgenin tanıtımı konusunda da önemli faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti.

Göksu Deresi kenarında bulunan restorantlarında geleneksel Osmanlı iftarını yaşatmak için çeşitli organizasyonlar yaptıklarını anlatan Küçükserim, şunları söyledi: "Göksu Deresi'nin tarihini incelediğimiz zaman, çok önemli bir mesire alanı olduğunu görüyoruz. Osmanlı döneminde padişahlarımızın kendi saltanat kayıklarıyla gelerek fasıllı sandal sefasına iştirak ettikleri bir bölge. Biz de buradan yola çıkarak mekanı açtıktan hemen sonra Göksu Deresi üzerinde fasıllı sandal sefalarını başlattık. Ud ve kanun eşliğinde müşterilerimiz isterlerse haftasonları ve bütün Ramazan boyunca da iftarlarını açtıktan sonra yine fasıllı sandal sefasına eşlik ediyorlar. Tabi buarada eski kıyafetleri giydirerek davulcumuzu, yine o dönemdeki şerbetçimizi mekanımızda hazır bulunduruyoruz. Personelimizi de, o dönemi müşterilerimize anımsatabilmek adına farklı kıyafetlerle servise sokuyoruz. İsteyen müşterilerimiz de özel kıyafetler giyerek yemek yeyip fasıllı sandal sefasına iştirak edebilirler. Hanımlar için de ayrıca özel kıyafetler diktirdik, uzun saten elbiseler, aynı rekte şemsiyeler ve eşarplar olmak kaydıyla sandala binerek fasıllı sandal sefasına iştirak ediyorlar. Fotoğrafçekerek çok farklı bir anı olarak da bunu saklıyorlar''

Restorantın işletme Müdürü Timur Akyüz ise yaz sıcaklarının Ramazan Ayı'na denk gelmesinden dolayı lezzetli ve sindirimi kolay yiyecekleri tercih ettiklerini belirtti. Bu bakımdan özel menü hazırladıklarını ifade eden Akyüz, ''Bunların içerisinde mümkün olduğunca organik ürünlere yer verdik. Organik ürünlerden de değişik zeytinyağlılar, başlangıçlar ve buna benzer yiyecekler oluşturduk. Bilindiği gibi asma yaprağı aslında Osmanlı'dan bu yana gelen ve masalarımızı gerek dolma olarak süsleyen gerekzeytinyağlı olarak süsleyen çok lezzetli bir çeşidimizdir. Biz Asma Yaprağında Tavuk Rulosu yaptık bu sene ve misafirlerimiz tarafından inanılmaz bir ilgi gördü. Onun haricinde Kabakçiçeği Dolması ve kırmızı et olarak da Göksu Marine usulü Kuzu Sebzeli Güveç yaptık. Aynı zaman da Etli Keşek'imiz mevcut. Aynı zamanda iftar açmak için çeşitli iftariyelerle de menümüzü zenginleştirdik'' dedi

Akyüz, menüdeki zenginliğe rağmen ekonomik bir fiyat politikası yürüttüklerine dikkat çekerek, ''Fiyatlarımızı çok makul tuttuk. Fiyat olarak da 35 TL civarında bir rakam belirledik'' diye konuştu

İftar saatini maniler okuyan davulcu ile duyurduklarını dile getiren Akyüz, ''Burada iftarı top atarak duyurmayı isterdik, ancak burada top atmamız mümkün değil. Onun için Ramazan davulcumuz da manilerle iftarı haber veriyor'' dedi.

Akyüz, müşterilerine oruçlarını açtıktan sonra da fasıl eşliğinde Göksu Deresi'nde sandalla gezerek tarihi Osmanlı iftarlarını yaşattıklarını sözlerine ekledi.

Ramazan ayı boyunca tarihi Osmanlı iftarı konseptinde hizmet verecek olan restorantta çalışanlar geleneksel kıyafetler giyerek müşterilere hizmet veriyor. Ayrıca, fasıllı sandal gezisine katılmak isteyen müşterilere de geleneksel kıyafetler temin edilebiliyor.
Kaynak: İHA