Tümişder`in Acı Günde Anlamlı Birliktelik

Hakkari-Çukurca’daki saldırı ve şehit olan askerler dolayısıyla hassas bir süreç yaşayan ve acıları tazelenen şehit ve gazi yakınları, Elbistan’da Tüm İşçiler Derneği tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.

Tümişder`in Acı Günde Anlamlı Birliktelik

Elbistan Tüm İşçiler Derneği (TÜMİŞDER), şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarını iftar yemeğinde bir araya getirdi. Kaymakam Metin Maytalman, konuşmasında saldırıya değinerek, devletin eşkıya ile baş edecek güç ve kuvvete sahip olduğunun altını çizdi. Maytalman, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde meydana gelen ve 9 askerin şehit olmasına neden olan terör saldırısını kınayarak, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum. Hain terör, kalleş teröristler yine yapacaklarını yaptı ama herkes şundan emin olsun ki devletimiz, bu teröristlerle, bu eşkıya ile baş edecek güce ve kudrete sahiptir ve eninde sonunda bunlar yenilmeye mahkûmdur. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, gazilerimizin acısı dindirilecek.” ifadesini kullandı.
TÜMİŞDER’in yaptığı organizenin çok anlamlı olduğunu da kaydeden Kaymakam Maytalman, “Şehit aileleri ve gazilerimize elimizden gelen her türlü kolaylığı ve saygıyı göstermemiz gerekiyor.” diyerek, iftar yemeğini organize eden herkese teşekkür etti. Maytalman, şöyle dedi:
“Dayanışmanın, yardımlaşmanın, yedirmenin, içirmenin ve ikramda bulunmanın had safhada olduğu, teşvik edildiği bir aydayız. Ramazan ayı içerisindeyiz. Bu çerçevede Tüm İşçiler Derneğimizi de bu yoldan hareket ederek değerli şehit ailelerimize, gazilerimize bir iftar yemeği vermiş olması takdire şayan bir davranış. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü şehitlerimize, gazilerimize ve ailelerine karşı hem bireysel hem de toplumsal anlamda, hem de devlet olarak sorumluluklarımız var. Biz burada bugün nefes alıyorsak bundan emin olun ki şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Dolayısıyla herkesin, bu sorumluluğun bilincinde olması lazım. Şehit aileleri ve gazilerimize elimizden gelen her türlü kolaylığı ve saygıyı göstermemiz gerekiyor. Bu nedenle ben Tüm İşçiler Derneği’ne şükranlarımı sunuyorum. Bir insanın verebileceği, fedakârlık yapabileceği en değerli şeyi canıdır, kanıdır. Şehitlerimiz bunu yaptılar, canlarını ve kanlarını ortaya koyarak bu memleketin birliği, dirliği, idamesi, bekası ve milletin bütünlüğü için bu fedakârlığı yaptılar, bunun farkında ve bilincinde olmamız gerekir. Gazilerimiz de aynı şekilde bu uğurda gazi oldular. Bu güzel iftar yemeği vesilesi ile bizleri bir araya getirdiği için Tüm İşçiler Derneği yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.”
TÜMİŞDER Başkanı Naci Genç ise şehit aileleri ve gazilerin toplumda çok önemli bir yere sahip olduklarını ifade etti. Genç, birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan ayının da bereketinden istifade ederek bu iftarı organize ettiklerini söyledi. Genç, katılan herkese teşekkür etti. Program, katılan şehit babası Ömer Çay’ın okuduğu şiir ile sona erdi.
Programda, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şube Başkanı Taki Tapancı, TÜMİŞDER Başkanı Naci Genç’e Türk bayrağı ve derneğin flamasını armağan etti.
Programa; Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Müftü Ramazan Tolan, Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Emin Polat, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şube Başkanı Taki Tapancı ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda şahit ailesi ve gazi katıldı.