Sgc Başkanı Matur: Kardeşçe Yaşama Kararlılığından Vazgeçmeyeceğiz

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Sezai Matur, terör faaliyetlerinin ülkede kardeşçe yaşama kararlılığından vazgeçiremeyeceğini söyledi.

Sgc Başkanı Matur: Kardeşçe Yaşama Kararlılığından Vazgeçmeyeceğiz

Sezai Matur, Hakkâri’de 9 askerin şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, hain saldırıyı üzüntü ve nefretle kınadıklarını vurguladı.
Matur, “Onlarca yıldır ülkemizin bütünlüğüne yönelik olarak sürdürülen bu saldırılarda binlerce vatan evladı şehit olmuş, gazi olmuş, anaların yürekleri dağlanmıştır. Ancak herkes şunu bilmelidir ki; yüzlerce yıldır birlikte yaşayan kardeşçe yaşayan insanların arasına ekilen bu düşmanlık tohumları bizlerin kardeşçe yaşama kararlılığımızı bozamayacaktır. “ dedi.
Bu hain saldırılardan bir kez daha anlaşıldığı gibi terörün geçici tedbirlerle ve sert nutuklarla çözüme kavuşmadığını vurgulayan Matur, şunları kaydetti: “ ‘Analar ağlamasın’ diye hükümet ivedilikte terörü sonlandıracak çözümler üretmelidir. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, acılı ailelerine ve ulusuma başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifa diliyoruz.”