Ölmek Üzere Yavru Köpekleri Belediye Kurtardı

Bartın`da, gece yarısı otomobillerin altında kalarak yaralanan yavru köpekler belediye ekipleri tarafından kurtarılarak hayvan barınağına götürüldü.

Ölmek Üzere Yavru Köpekleri Belediye Kurtardı
Bartın-Zonguldak karayolunun 5. kilometresinde yolun karşısına geçmeye çalışan 5 köpek yavrusunda 4 tanesi yoldan geçen araçların altında kaldı. 5 yavru köpek anneleri eşliğinde yolun karşısına geçmeye çalıştı. 4 köpek yavrusu yolun karşısına geçmeyi başarırken, 1 köpek yavrusu yoldan geçen aracın altında kaldı. Can çekişen yavru köpeğin yanına giden diğer 4 yavru köpek çevredekileri duygulandırdı. Bir süre sonra yavru köpeğin ölmesi üzerine diğer köpekler yolun diğer tarafına geçmeye çalıştı. 4 yavru veannesi yolun karşısına geçerken başka bir araç 3 tane daha yavru köpeğe çarptı. Bu kez iki yavru köpek de hayatını kaybetti. Yaralı köpeklerden bir tanesi ise yolun kenarına sürünerek gelmeyi başardı. Yaralı yavru köpek uzun süre ağlayarak yardım bekledi

BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ Olay yerinden gazetecilerin saat 01.30`da durumu bildirdikleri Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Veteriner Hizmetlerini olay yerine göndereceğini söyledi. Başkan Akın`ın konuşmasından kısa bir süre sonra Bartın Belediyesi Geçici Bakım Evi Müdürü Veteriner Kerem Lü ile 2 görevli hizmet aracı ile yavru köpeklerin yanına geldi. Veteriner Lü, önce yaralı köpeği kontrol etti. Yaralı köpek görevliler tarafından hizmet aracına konuldu. Çevrede ölü bulunan köpekler de görevliler tarafından toplandı. Yaralıköpek muayenesinin yapılması için Belediyenin Hayvan Barınağına getirildi. Hayatta kalan yavru köpek ve annesi için çalışma yapan ekipler, bütün çabalara rağmen yavru köpeği ve annesini yakalayamadı. Gece yarısında kayıtsız kalmayarak görevlileri köpeklerin olduğu yere gönderen Belediye Başkanı Cemal Akın ve belediye görevlilerinin yaptığı örnek davranış herkesin takdirini kazandı.
Kaynak: İHA