Murad Hüdavendigar, 622. Ölüm Yıldönümünde Dualarla Anıldı

Osmanlı Devleti`nin savaş alanında şehit olan tek padişahı olan 1.

Murad Hüdavendigar, 622. Ölüm Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Murad Hüdâvendigar, ölümünün 622’inci yıl dönümü nedeniyle Bursa`da dualarla anıldı.
Osmangazi Belediyesi`nin, Murad Hüdâvendigar`ın şehit düştüğü Kosova`da gerçekleştirdiği anma töreninin ardından ikinci bir tören de Çekirge`deki kabri başında düzenlendi. Anma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz ve çok sayıda belediye bürokratı ve vatandaş katıldı.
Murad Hüdâvendigar Camii’nde düzenlenen Mevlid ile başlayan tören, protokol üyelerinin kabir ziyaretiyle devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tören, mehteran konseri ve kılıç kalkan gösterisi ile renklendi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törende yaptığı konuşmada, ecdadı 622 yıl sonra dahi aynı saygı ve özlemle yâd ettiklerini belirterek, "Böylesine sağlam bir tarihe sahip olan bir millet olarak bizlerde bu değerleri gelecek nesillere taşımanın çabasındayız." dedi.
Geçen hafta Kosova’nın Obiliç kasabasında düzenlenen anma törenine de değinen Başkan Dündar, "Kosova’da 7’ncisini düzenlediğimiz anma töreni, bu güne kadar gerçekleştirilenlerin en muhteşemi oldu. Yüzyıllar sonra aynı coğrafyada barış kardeşlik duygularıyla bütünleşmenin hazzını yaşıyoruz. Tıpkı ecdadımız gibi kalpleri kazanmak için ataya yadigârı topraklara gitmenin mutluluğu içindeyiz." diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de ecdadın insanlığı, adaleti, temizliği, ahlakı, insanlığı, insan odaklı yönetimi gittiği yere götürdüğünü ve insanın, insanlığın hizmetkârı olduklarını anlatarak, bugüne bunları miras bıraktıklarını kaydetti.
Protokol töreni sonrasında Birlik Vakfı Salonu’nda Murad Hüdâvendigar’ın hayatını ve yaşam felsefesinin anlatıldığı panel düzenlendi.