Odatv Haber Müdürü Terkoğlu`nun 3 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu`nun, "terörle mücadelede görev almış kişileri terör örgütlerine hedef göstermek" suçundan yargılandığı davada 3 yıla kadar hapsi istendi.

Barış Terkoğlu ile Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Giray Tekin Öz`ün "terörle mücadelede görev almış kişileri terör örgütlerine hedef göstermek" suçundan yargılandıkları davaya devam edildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Terkoğlu hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal, Terkoğlu`nun 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ederken, sanık Öz`ün ise beraatinekarar verilmesini talep etti. Savcı Uysal, mütalaasında Odatv`de "Bu fotoğraflar olay yaratacak" başlığıyla verilen haberde polislerin, savcıların ve hakimlerin işbirliği halinde Ergenekon davasını başlattıklarının ileri sürüldüğünü belirtti. Habere rumuzlu isim kullanan birçok okuyucu yorumunun yapıldığını ifade eden Savcı Uysal, "Bu yorumların eleştiri sınırlarını bir hayli aşarak hedef göstermeye varacak şekilde olduğu anlaşılmıştır. Odatv haber müdürü sanık, savunmasında `gelen yorumların tümünüyayınlamıyoruz` demiştir. Habere yapılan ve iddianamede ayrıntılı olarak yazılan yorumların Barış Terkoğlu tarafından bilerek engellenmemesi de göz önüne alınarak, sanığın üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmıştır" dedi. Savcı, Terkoğlu`nun 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, Sanık Güray Öz`ün ise üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti

Duruşmada söz alan Barış Terkoğlu, söz konusu fotoğrafların emniyet tarafından çekildiğini, haber değeri taşıdığı için yayınladıklarını belirtti. Terkoğlu, iddianamede haberi yaparak Ergenekon soruşturmasına gölge düşürmekle suçlandığını söyleyerek, "Bu suç adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs olabilir. Emniyetin suç duyurusu ile Beyoğlu Savcılığı bu suçla ilgili soruşturma yapıp, takipsizlik kararı vermiş. Emniyet, soruşturmanın gizliliğini ihlalden de soruşturma yapılmasını istemiş. Savcılık bu suçtanda takipsizlik kararı vermiş. Ben haberde yorum yapmadım" diye konuştu.

Mahkeme, sanıklara mütalaaya karşın savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA