Edirne Müftülüğü`nün `komşuluk ve İyilik` İftarı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Ramazan ayında işlediği `Komşuluk ve İyilik Yapma` teması kapsamında Edirne Müftülüğü bir iftar yemeği verdi.

Edirne Müftülüğü`nün `komşuluk ve İyilik` İftarı
Metro Tesisleri`nde, Edirne Vali yardımcılarından Abdullah Arslaner ve Kamil Sarıaslan ile çok sayıda daire müdürü, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile çok sayıda diyanet çalışanın katılımıyla yenilen iftar yemeği dualarla başladı.
Programda konuşan Edirne Müftü Vekili Yusuf Tuna, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl işlediği `Komşuluk ve İyilik Yapma` konusu kapsamında çok sayıda vaaz, sohbet ve konferans gerçekleştirdiklerini söyledi.

İslamın medeniyet anlayışı insanlara iyilik etme üzerine kurulduğunu vurgulayan Tuna, “İyilik yapmada öncelik ailene, sonra yakın akrabana, daha sonra yetimler, muhtaçlar, yakın ve uzak komşularımız, arkadaşlarımız, dostlarımız daha sonra yolcular, en sonunda yaradılışta kardeş olarak insanlığa olmalıdır.” dedi.

Herkese iyilik yapmanın, insanların amaçlarının başında gelmesi gerektiğinin altını çizen Tuna, "Bizim dinimizde ayırım değil kardeşlik vardır. İnsanlar da insanlığın kardeşidir. Komşularımızla ilişkilerimizi iyi tutmalıyız. Onları rahatsız etmemeliyiz. Misafire ikram etmeliyiz. Bütün bunlar bir insanın iyi mümin olduğunu gösterir. Komşularıyla ilişkiler içerisinde olan komşusunu rahatsız etmeyen, misafirine ikramda bulunan bir insanın inancı kamil olduğunu bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Program yenilen iftar yemeğinin ardından yapılan dua ile sona erdi.