Deprem Tır`ında 17 Ağustos`u Yeniden Yaşadılar

Şişli Metrocity Alışveriş Merkezi önüne kurulan deprem TIR`ında 17 Ağustos depremi bir kez daha hissedildi.

Aksigorta ve AKUT ‘un katkılarıyla sürdürülen ‘Hayata Devam Türkiye’ projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile öğrenciler deprem tırına girerek 30 saniye süreyle depremi yaşadı.
17 Ağustos depreminin yıldönümünde Metrocity Alışveriş Merkezi önüne kurulan Deprem TIR`ı önünde AK Sigorta ve AKUT’un katkılarıyla sürdürülen ‘Hayata Devam Türkiye’ projesinin sonuçları açıklandı. Programa Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘deprem dede’ olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ,Ak Sigorta yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Deprem TIR`ına çıkarak bir konuşma yapan Ahmet Mete Işıkara, ülkemizin bir deprem bölgesi olduğunun bir kez daha altını çizdi. Depremin kaderimiz olmaması için atılması gereken en önemli adımın depremle birlikte yaşayabilen bilinçli bir toplum olabilmeden geçtiğini hatırlatan Işıkara, deprem konusunda eğitimin önemine değindi.
AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de, depremle ilgili bugüne kadar ne yapıldıysa bundan sonra daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi. Tarihten gerekli dersleri alarak bizden sonraki nesillere aktarılmasının altını çizen Mahruki, “17 Ağustos’u bir gün değil tüm yıl hatırlayarak ve çeşitli aktiviteler yaparak depreme karşı bilinçlenmemiz gerekir.” dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Şişli Belediyesi olarak depremin ardından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Deprem sonrasında en önemli ve öncelikli olarak okulları ve sağlık kuruluşlarını ele aldıklarını belirten Sarıgül, bugüne kadar ilçede 40 okulu yıkıp yeniden yaparak depreme dayanıklı hale getirdiklerini söyledi. İlçede tüm sokak ve caddelerde zemin etüdü çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Sarıgül, depreme dayanıksız binaları da tespit ederek gerekli güçlendirmelerinin yapıldığını söyledi.

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen de, ikinci yılına giren ‘Hayata Devam Türkiye’ projesinin sonuçları hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar 1 milyon kişiyi doğal afetlere karşı eğittiklerinin altını çizen Gülen, deprem tırının binlerce kilometre yol kat ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Işıkara, Sarıgül, Mahruki ve Gülen, deprem TIR`ındaki güvenli ve güvensiz odaya girerek 30 saniye süreyle depremin sarsıntısını yaşadı. Güvensiz odada deprem sarsıntının şiddetiyle her şey alt üst olurken, Ahmet Mete Işıkara’nın oturduğu güvenli odada hiçbir zararın oluşmaması dikkat çekti.
Ardından programa katılan öğrenciler de deprem TIR`ına girerek deprem sarsıntısını hissetti.