Boşnaklar Pita Gecesini İptal Edip Parasını Somali`ye Gönderdi

Manisa`nın Turgutlu ilçesindeki Boşnaklar, bu yıl pita gecesi düzenlemeyerek, onun yerine Somali için topladıkları 11 milyar lirayı müftülüğe teslim etti.

Boşnaklar Pita Gecesini İptal Edip Parasını Somali`ye Gönderdi
Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Baysak, "Biz pitayı her zaman yeriz ama Somali`de insanlık dramı yaşanıyor. Buna kayıtsız kalamazdık." dedi.

Dernek, Halilbeyli Köyü Muhtarlığı ile 3 Eylül 2011 tarihinde düzenleyeceği pita gecesini iptal etti. Bunun için harcanacak olan ve vatandaşların katkılarıyla 11 bin lirayı bulan para ise açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali`ye yardım kampanyasına bağışlandı. Dernek Başkanı Baysak, pita gecesi için harcanması öngörülen paranın üzerine bir o kadar daha ekleyip yardım kampanyasına katkıda bulunmaya karar verdiklerini anlattı. Baysak, toplam 11 bin lirayı Halilbeyli Köyü Muhtarı Sabit Şahin, Muhtar Yardımcısı Ramiz Atak, köy sakinlerinden Necmi Çetin, Mustafa Celep ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Semizler`le birlikte Turgutlu İlçe Müftüsü Ahmet Vefa Özdemir`e teslim etti. Müftü Özdemir de bir dilim ekmek, bir yudum su bulamayan insanların öldüğü Somali`ye yapılan bu yardımın çok önemli olduğunu söyledi. Özdemir, Baysak ve arkadaşlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.