Suriye Büyükelçiliği Önünde Esad Yönetimi Protesto Edildi

Ankara`da teravih namazının ardından Suriye`nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, Esad yönetimi protesto etti.

Suriye Büyükelçiliği Önünde Esad Yönetimi Protesto Edildi
16 Temmuz Türk Gençlik Hareketi üyeleri ve Ankara`da yaşan Suriye vatandaşları, teravih namazının ardından Suriye`nin Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Esad yönetimi tarafından gerçekleştirilen kanlı baskınları protesto eden grup, ellerindeki Türk ve Suriye bayrakları ile sloganlar atarak saldırıları kınadı. "Halkını öldüren zalim", "Hama sana mezar olacak" ve "Suriye halkı yalnız değildir" dövizleri taşıyan grup adına açıklama yapan Hüseyin Abdulrahimoğlu, Suriye`den insan haklarının ihlaledildiğini belirterek, "Buna karşı halkımızın direnişi devam etmektedir. Halkımız Beşar Esad`ın güvenlik güçleri tarafından bu direnişe karşı insanlarımızı öldürüyor, önde gelen kültür, sanat ve fikir öncülerini tutukluyor" dedi.

Esad`ın yargısız infaz yaptığını iddia eden Abdulrahimoğlu, "Bugüne kadar onbinlerce insanımızı hapse atarak, her türlü işkenceye maruz bırakarak ailelerine herhangi bir bilgi vermeden hapislerde tutuklu olmalarına devam edilmektedir" dedi.

Ölen insanların 2 bini geçmesine rağmen Esad yönetiminin kulaklarını tıkadığını belirten Abdulrahimoğlu, halkın meşru taleplerine tank ve silahlarla saldırdığını söyledi. Yapılan açıklamanın ardından sloganlar atarak Esad yönetimini protesto eden grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA