Melih Gökçek: Somali`de Ölen Çocuklar Bizim Evladımız Olabilirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, kuraklığın beraberinde getirdiği açlıkla mücadele eden Somali için yardım çağrısını yineledi.

Melih Gökçek: Somali`de Ölen Çocuklar Bizim Evladımız Olabilirdi
Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden vatandaşlara seslenen Gökçek, ``Somali`de açlıktan ölen çocuklar bizim evladımız olsaydı ne yapardık?`` diye sordu.


Türkiye`den açlıkla yaşam mücadelesi veren Somali için yardım çağrıları gelmeye devam ediyor. Somali halkının unutulmayacağını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Somali`de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayacaklarını ifade etti. ``Aç yavrular, açlıktan ölen yavrular bizim çocuklarımız da olabilirdi" diyen Gökçek, ``Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir` bize böyle buyrulmuştur. Somali insanı açken, sadece kemikleri kalmışken, bizim burada tok bir şekilde, yardım etmeden kalmamız insanlık onuruna, vicdanına sığmaz. Türk milleti öyle şanlı bir millet ki, ecdadımızdan aldığımız o yardımlaşma duygusunu bugün bizler en somut biçimiyle uyguluyor, bir tabak yemeğe ihtiyacı olan insanlara yardıma koşuyoruz. Bu güzel davranışın uzun yıllar devam etmesini diliyoruz`` diye konuştu.


Ankara Büyükşehir Belediyesinin Somali halkını unutmadığının altını çizen Başkan Melih Gökçek, ``Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Ankaralılar adına Somali`ye 106 tonluk yardımın ilk bölümü olan 32 tonluk erzak yardımını uçakla gönderdik. 27 Kilogramlık yardım paketleri inşallah birkaç güne kadar ihtiyaç sahibi Somalilerin eline geçmiş olacak. Yardımlarımız devam edecek. Bu konuda bizimle işbirliği yapan ve uçağı temin eden Diyanet İşleri Başkanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz.`` şeklinde konuştu.