Çıktığı Direkten Beş Gündür İnmiyor

ABD`nin Oklahoma eyaletinde akli dengesi yerinde olmayan birisi çıktığı direkten 5 gündür aşağıya inmiyor.

Yaklaşık 30 metrelik yükseklikteki bir televizyon ve radyo verici kulesine tırmanan 25 yaşındaki ‘‘Willam’’ isimli şahıs, polislerin tüm pazarlık tekliflerine rağmen direkten inmemekte direnmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü bir binanın tepesine tırmanan William, bir gün sonra binanın hemen yanında bulunan verici istasyon kulesine tırmandığını açıklayan polis yetkilileri, o günden bu zamana kadar tüm dil dökmelerine rağmen şahsı aşağıya indirme konusunda ikna edemediklerini söyledi. Kuledeki adama sigara, su, yiyecek ve içecek verdiklerini ancak buna rağmen inmemekte direndiğini belirten polis yetkilileri, son olarak pazartesi gün tam 5 saat boyunca William’ın inmesi için dil döktüklerine dikkat çekti.

Polis geçtiğimiz cumadan sonra kuledeki şahsın birkaç defa düşeme tehlikesi geçirdiğini belirtirken, zaman zaman kısa aralıklarla demir iskeleye kollarını yaslayarak uyuduğunu da ifade etti.

Oklahamo eyaletinin Tulsa şehrinde yaşanılan olay, son günlerde ABD basının da gündemine konu oldu. Tulsa polisinin yaptığı açıklamaya göre kuledeki şahsın ‘‘insanlardan kortuğu’’ ve ‘‘paranoyak’’ raporu bulunduğu kaydetti. Polis, William’ın kendilerine kuleye çıkma nedenini, ‘‘Bitirmem gereken bir iş var.’’ şeklinde ifade ettiğini aktardı.

William’ın kuleye tırmanma macerasının dışında daha önce de Tulsa ile Dallas (340 kilometre) şehirleri arasını yürümeye çalışmış.