Çakısıyla Ağaç Kütüklerini Sanat Eserine Çeviriyor

Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesinde, çocukluğundan beri cebinden hiç eksik etmediği çakısıyla kütükleri yontan Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli sanatçı Münir Genç, doğadan topladığı ağaç kütüklerini sanat eserine çeviriyor.

Çakısıyla Ağaç Kütüklerini Sanat Eserine Çeviriyor

Münir Genç`in yaptığı eserler, bir yap boz gibi dağıtılıp kolaylıkla geri monte edilebiliyor. Küçük yaşlardan beri bu işi hobi olarak yaptığını söyleyen Münir Genç ``Evimin köşesinde oluşturduğum küçük atölyede, bıçkıda kestirdiğim kütükleri bıçak yardımıyla yontarak biblolar yapıyorum. Küçük çakımla başladığım yontma işinde, şimdilerde çalışmalarımı sergiler hale geldim. At, inek, öküz, köpek figürlerinin yanı sıra bunların arabalarını ayrıca yayık ve anahtarlıklar yapıyorum. Yapboz sistemini uyguladığım biblolarımın tamamı en küçük parçalara ayrılabiliyor ve yeniden montajı yapılabiliyor.`` dedi.

Yaptığı eserlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın yurt içinde açmış olduğu fuarlarda sergilendiğini belirten Genç, geçmişin izlerini dönemler halinde ağaçlara kazıdığını, yaptığı birçok eserini önce evinde teşhir ettiğini belirterek, ``Yaptığım eserlerim Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın yurt içinde açmış olduğu fuarlarda sergileniyor. Şimdiye kadar 7`nin üzerinde sergi açtım. Günümün çoğunu küçük atölyemde çalışarak geçirdiğim için zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Çevre il ve ilçelerde katıldığım sergilerle de yaptıklarımı bu işi sevenlere gösteriyorum.`` dedi.