Bayan bakan, kadına şiddetin çözümünü buldu

Bakan Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetin topyekün bir seferberlikte çözülebileceğine işaret etti.

Bayan bakan, kadına şiddetin çözümünü buldu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin" href="https://www.beyazgazete.com/fatma-sahin.html">Fatma Şahin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ordu'da Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Kadına yönelik uygulanan şiddetin önüne geçebilmek için çeşitli çalışmalar yapıldığını söyleyen Bakan Şahin, çalışmaların önemli bir ayağını da eğitimin oluşturduğunu vurguladı. Şahin, kadına yönelik şiddetin topyekün bir seferberlikte çözülebileceğine işaret etti.

Kabinede görev alır almaz, cinayetlerle ilgili 4320 Ailenin Korunması Kanunu, yani şiddet uygulayan erkeğin evden uzaklaştırılması kanununda bir takım eksiklikler gördüğünü belirten Şahin, "Zincirin halkaları tamamlanmadığı zaman bu tür sosyal olaylarda en zayıf halkadan yaşam hakkına son verilebilecek örnekleri yaşadık. Bunun üzerine uzmanlarımızla hem Adalet, hem de İçişleri Bakanlığımız ile kendi tekliflerimizi hazırladık, bunları da sivil toplum örgütlerine, barolara, aile mahkemesi hakimlerine gönderdik" dedi.

İşin yasal boyutunun önemli olduğunu, ancak eğitim ayağının da önemli olunduğunun bilinmesi gerektiğini kaydeden Bakan, "Biz Milli Eğitim Bakanlığı ile 2002 yılında yola çıkarken Birleşmiş Milletler ile beraber 'Haydı Kızlar Okula Kampanyası' dedik ve 350 bin kızımızı okullu yaptık. Buna da devam ediyoruz. Eğer kız çocuklarının okutulmasına engel yoksulluksa mali destek veriyoruz, kız çocuklarına erkek çocuklardan daha fazla veriyoruz. Tabii bunu sürdürebilir kılmak ve takibini yapmak zorundayız. Kesinti oluyorsa devlet olarak izlemek ve takip etmek zorundayız" diye konuştu.

"Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde eğitim kadar erkeklerdeki zihinsel dönüşüm de çok önemli" diyen Şahin, şunları kaydetti: "Yani kadın, erkek hayat ortak, hayat müşterek, nimeti de külfeti de beraber paylaşıp, hayatı sevgiyle paylaşmak varken şiddet neden oluyor? İletişimsizlikten oluyor. İnsanlar birbirleriyle konuşamadıkları zaman veya çaresizlikten oluyor. O yüzden biz bunu koruyucu önleyici tedbirler dediğimiz bir takım tedbirlerle daha sosyolojik yönden bu olayların olmasını önleyecek tedbirleri hayata geçirmek durumundayız. Eğitim de bunlardan biri" ifadelerini kullandı.

Şahin, temasları çerçevesinde, Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi ve Çocuk Esirgeme Kurumunu da ziyaret etti.