Arınç’tan Medeniyetler İttifakı’nın Önemine Vurgu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arın, Yenikapı Mevlevihanesi’nde, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Arınç burada yaptığı konuşmada, Medeniyetler İttifakı’nın önemine dikkat çekerek, “Acilen medeniyetler ittifakının ana dinamikleri bulunmalı ve insanlığın hizmetine sunulmalı" dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Medeniyetler İttifakı ve Fatih Sultan Mehmet Üniversi’nin Yenikapı Mevlevihanesi’nde verdiği iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Arınç, günümüzde Medeniyetler İttifakı’na duyulan ihtiyaca değindi. Arınç, Norveç’te yaşanan katliamdan bahsederek, medeniyetler ittifakının ana dinamiklerinin acil olarak bulunup insanlığa sunulması gerektiğini söyledi.

Arınç, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Tabii medeniyetler ittifakı son yıllarımızın hem terörle mücadele edilebilmesi hem de farklı din mensuplarının birbirlerine dostluk ve dayanışma göstermesi, husumet ve düşmanlığı terk etmesi, islamofobya veya benzeri korkularla insanların birbirine düşmanlık yapmaması için BM’nin önemli bir projesidir."

Arınç Norveç’te yaşanan kanlı saldırıyı da değerlendirerek şöyle konuştu: "Bir genç eline bir silah alacak. şeytani bir planla 70’ten fazla genci bir adada kuş avlar gibi avlayacak. Sonra yazıları ele geçecek, düşüncelerini öğreneceğiz. Hepimiz irkileceğiz. Bütün bu yazılanlar bizlere belli çevrelerin pompaladığı düşmanlık hislerinin sonunda insanlığın ne büyük felaketlerle karşı karşıya getireceğini göstermektedir. O yüzden acilen ve herşeyden evvel ivedilike, tam bu tabiri kullanmalıyız, medeniyetler ittifakının ana dinamiklerini bulmalı ve insanlığa bir barış içinde yaşama örneği olarak ne göstereceksek bunu hazırlamalıyız."