İstanbul`da Yağmur Gün Boyunca Etkili Olacak

İstanbul`un bugün şiddetli yağışın yetkisi altında kalacağı bildirildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre İstanbul`un bugün şiddetli yağışın yetkisi altında kalacağı belirtildi.

Açıklamada, sabah erken saatlerde Balkanlar üzerinden İstanbul’a yağmur+karayel yönünden kuvvetli esen rüzgarın ilerleyen saatlerde daha da kuvvetlenerek fırtına seviyesine ulaşması beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün ihbar ve uyarıları üzerine AKOM`un alarma geçerek tüm birimleriyle, muhtemel su birikintisi ve baskınlarına karşı ekipleri kritik noktalarda konuşlandırdığı ifade edildi.

Açıklamada verilen bilgilere göre, yaz yağmurlarının kısa zaman diliminde kuvvetli yağması 15 dakikalık zaman diliminde 15 kg’ın üzerinde yağış düşmesi gibi ani durumlar için tedbirler alındı.
Yağışın şehrin kuzey kesimleri (Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Sarıyer, Esenler, Eyüp, Arnavutköy, Bağcılar, Beykoz gibi) ile Anadolu yakasının doğusunda (Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla) etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul İtfaiyesi, AKOM, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri ilk etapta muhtemel göllenme ve su birikintisi olacak yerlerde konuşlandırıldı.