Giresun Ticaret Borsası`ndan Afrika`ya Yardım Çağrısı

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere, "Giresunlular olarak Ramazan ayının rahmet ve bereketini, Afrika’ya yardım elimizi uzatarak göstereceğiz.

" dedi.

Karadere, yaptığı açıklamada, Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi`de büyük bir insanlık dramı yaşandığını, 40 milyona yakın insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Sefalet içinde ızdırap çeken on binlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı hem tarihten gelen sorumluluğun hem de insanlığın gereği olarak yardımda bulunmak gerektiğine işaret eden Karadere, "Peygamber Efendimizin `Komşusu açken tok yatan bizden değildir` Hadis-i Şerif`ini hatırlamalıyız. İşte bu çerçevede TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte başlatılan yardım kampanyasına tüm Giresunlu hemşehrilerimizin de katkı vermesini bekliyoruz." diye konuştu.
"Giresun Ticaret Borsası olarak TOBB önderliğinde yapılan birçok yardım kampanyasında dünyanın değişik coğrafyalarında ve ülkemizdeki birçok afetlerde dünya insanlığının ve milletimizin yanında her zaman olmaya çalıştık ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz inşallah." diyen Karadere, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi Afrika halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak ve destek olmak istedik. Bu çerçevede TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte başlatılan kampanya sizlerin de destek vermesini bekliyoruz. Tüm Türk iş alemine, üyelerimize ve halkımıza burandan sesleniyor ve katkılarını bekliyorum. Herkesi Afrika’ya yardıma çağırıyorum. Giresun Ticaret Borsası olarak bu kampanyaya öncelikle kendimizin destek verdiğinin bilinmesini istiyoruz. Ancak, takdir edersiniz ki yapmış olduğumuz yardımın burada bir reklam olarak kullanılmamasını da istediğimizden ve bunu örf ve adetlerimizde öyle emrettiğinden kamuoyunun olumlu karşılayacağını düşünerek açıklamıyoruz."
Mübarek Ramazan ayı ve orucun, dini inanç ve ibadet özelliklerinin yanı sıra sosyal adalet ve dayanışma konusunda toplumun bağlarını güçlendirdiğini aktaran Karadere, "Afrika’ya yardım elimizi uzatıyoruz. Bu kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Başbakanlık’ın 2011/9 genelgesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığına aktarılacak ve resmi kanallar üzerinden Afrika’ya ulaştırılacaktır. Bizler tarihimiz boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğimizle tanınmış bir milletiz. Bu yüzden de Afrika’da yaşananlara karşı kayıtsız kalmamalıyız. Bizler, nefsimizle ve açlık ile susuzlukla mücadele içine girerken, çok daha güç koşullar altında hayat mücadelesi veren Afrika halkını unutmayacağız. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Türk iş alemi olarak ve Giresunlular olarak Ramazan ayının rahmet ve bereketini, Afrika’ya yardım elimizi uzatarak göstereceğiz." dedi.