"Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" Eyleminde Vedat Aydın Anıldı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eyleminde, bu hafta Kürt siyasetçi ve insan hakları savunucusu Vedat Aydın anıldı.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 126.‘sı, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Oturma eylemine; İHD yönetici ve üyeleri, MEYA-DER, BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, BDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan, Barış Anneleri İnisiyatifi ve KESK‘e bağlı sendikaların temsilcileri ile kayıp yakınları katıldı.

Burada bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, bu hafta oturma eylemini 5 Temmuz 1991 yılında Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı iken evinden kaçırılarak katledilen Vedat Aydın için yaptıklarını belirtti. Faili meçhullerin faillerinin belli olduğuna ancak yargılanmadığına dikkat çeken Bilici, Kürtler üzerindeki baskının hala farklı şekillerde devam ettiğini savundu.

Bilici‘nin ardından Vedat Aydın‘ın eşi Şükran Aydın konuştu. Vedat Aydın‘ın Kürt, Türk, Arap, Çerkez halklarının ortak mücadelesini verdiğini ve bu yüzden hedef olduğunu belirten Aydın, "Vedat barış güverciniydi. Binlerce genç öldürüldü, binlerce köy yakıldı, milyonlar sürgün edildi. Bunların olması gerekmiyordu. En nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vedat Aydın‘ın çizgisine gelecek" dedi.

Konuşmaların ardından, kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Kaynak: İHA