Uzmanlar Uyardı: Saç Ektirirken Çim Adama Dönmeyin (Özel)

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte vatandaşların rağbet gösterdiği saç ekimi konusunda uzmanlardan uyarılar geldi.

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte vatandaşların rağbet gösterdiği saç ekimi konusunda uzmanlardan uyarılar geldi. Saç ekimi işleminin merdiven altı denebilecek ortamlarda, ehil olmayan kişiler tarafından yapıldığı uyarısında bulunan uzmanlar, vatandaşlara saç ekiminin mutlaka hastanede ve ameliyat ortamında yapılması gerektiğini vurguladı.

Özel Ethica Bakırköy Tıp Merkezi Saç Ekimi Koordinatörü Dr. Yetkin Bayar, saç ekimiyle ilgili saç ekimi yaptırmayı düşünenlere uyarılarda bulundu. Bayar,“Saç ekimi işleminin uzman doktor kontrolünde ve ameliyat ortamında yapılması gerekiyor.” dedi.

Saç ekimi yaptıracak olan kişilere ilk önce muayene ettiklerini belirten Bayar, “Dökülmenin tamamen kalıtımsal, genetiksel ya da başka travmalardan olduğuna dair bir teyit ettikten sonra ekimi gerçekleştiriyoruz. Hormonal ya da diğer nedene bağlı dökülmelerde tamamen tedaviye yönlendiriyoruz.” diye konuştu.

Ekimden bir hafta önce alkol ve aspirinin bırakılması gerektiğine dikkat çeken Bayar, “Ekimin doğru yapılması için öncelikle ameliyat ortamında yapılması gerekiyor. Hastane ameliyathanesinde yapılması gerek bir işlem. Operasyonun başından sonuna kadar doktorun bulunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Dr. Yetkin Bayar, saç ekiminde doğallık için kanal açma işleminin tamamen doktor tarafından yapılması gerektiğini kaydederek aksi halde çim adam ve diken diken bir görüntüye yol açabileceği uyarısında bulundu.