Sbs Sonuçları Açıklandı

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Işık Dershanesi çatısı altında sınava hazırlanan 13 öğrenci, soruların tamamına doğru yanıt vererek 500 puanla ‘Türkiye Birincisi‘ oldu. İlk 100‘de ise toplam 49 Işık Dershanesi öğrencisinin kendine yer bulduğu bildirildi.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen sınavda derece elde eden öğrenciler, Işık Dershanesi Adana Merkez Şubesi‘nde düzenlenen toplantıda gazetecilerin karşısına çıktı ve başarının sırrını anlattı. Burada konuşan Işık Dershanesi Genel Müdürü Erkan Aydın, SBS‘de önemli başarılara imza atarak, kendilerini gururlandıran öğrencileri dizüstü bilgisayarla ödüllendireceklerini açıkladı. Sınavı kazanan öğrencilere aynı zamanda da ‘danışmanlık hizmeti‘ sunarak, onların en doğru ve en sağlıklı tercihi yapabilmeleri için gerekli desteği de vereceklerini kaydeden Aydın, her bir öğrencinin de en fazla 12 tercihte bulunabildiğini hatırlattı.

Adana genelinde eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan 3 ayrı Fen Lisesi‘nin toplam kontenjanının 286 olduğu bilgisini veren Aydın, bunun yanında bir Sosyal Bilimler Lisesi‘nin kontenjanının 104, 5 Anadolu Öğretmen Lisesi‘nin 420ve 42 Anadolu Lisesi‘nin toplam kontenjanının da 6 bin 780 olduğuna dikkat çekti. Tüm bunlarla birlikte Adana‘da adayların sadece 7 bin 590 öğrencinin söz konusu okullara yerleştirileceğinin altını çizen Aydın, 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı‘nda Adana‘da 4 yeni Anadolu Lisesi açıldığını hatırlattı. Başta YGS, LLS olmak üzere SBS‘de de Işık Dershanesi olarak başarı grafiklerini yükselttiklerini kaydeden Erkan Aydın, bu başarılarının artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

8. Sınıf SBS‘de tüm soruları doğru yanıtlayarak, topladığı 500 puanla ‘Türkiye Birinciliği‘ne adını yazdırmayı başaran Emine Öz ise, elde etmiş olduğu başarısında ailesi ve öğretmenlerinin önemli bir katkısı olduğunu dile getirdi. Okulu da öğrendiklerini dershanede pekiştirdiğini anlatan Fatma Yıldız da, dershanenin zengin kaynaklarından da önemli ölçüde yararlandığını kaydetti. Bu sonucu beklediğini anlatan Hakan Ünal, başarısında dershanenin büyük etkisinin olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Işık Dershaneleri‘nin SBS‘de ‘Türkiye Birincisi‘ olan öğrencileriyse şöyle; "Esra Halaman, Kerime Büşra Koca, Rümeysa Gün, Fatma Yıldız, Hakan Ünal, Muhammet Enes Taşgıt, Sümeyra Nur Ardıç, Emine Öz, Fatma Dilan Kurt, Deniz Göksu, Ecem Nur Güneş, Alper Yıldız ve Beyza Çevik."

Kaynak: İHA