'O görevde başarılı olmadı'

Radikal Gazetesi Yazarı Akif Beki, eski kabinede yer alan ancak yeni kabinede yer bulamayan bakanların neden kabine dışı kaldıklarını yorumladı. Beki, hangi bakan için "O görevde başarılı olmadı" dedi?

'O görevde başarılı olmadı'
Radikal Gazetesi Yazarı Akif Beki yeni kabineyi dün CNN Türk ekranlarında Nevşin Mengü'ye değerlendirdi.

Mengü'nün, "Bülent Arınç, 'Kabinedeki bazı isimler beni de şaşırttı' dedi. Sizce hangi isimlere şaşırmış olabilir?" sorusuna Beki, "Kalanları mı kastetti, gidenleri mi, gitmesini beklediklerinden kalanlar mı oldu, gelmesini umdukları arasından gelmeyenler mi oldu, onu bilmiyorum. Kendisi ancak açıklık getirebilir" diye cevap verdi.

Bir isime şaşırdığını ifade eden Beki, "O da İdris Naim Şahin. Başbakan'ın güvendiği biri. Aynı zamanda AK Parti'nin değişmez genel sekreteriydi ve şimdi içişleri bakanlığına geldi. bu benim tahminlerim ve olasılıklarım arasında öngörmediğim bir durum, benim açımdan bir sürpriz oldu. Bekir Bozdağ ve Suat Kılıç Grup Başkanvekiliydi, ikisi de kabineye geldi ama zaten sadece benim için değil, aynı zamanda belki kamuoyunun da, bizim meslek grubunun da önemli bir kesimi için beklenen bir durumdu. İkisinin bu görevlere gelmesi şaşkınlık yaratmadı" şeklinde konuştu.

Fatma Şahin'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na tayininin fazlasuıyla hakedilmiş bir tayin olduğunu savunan Beki, "Yani Şahin'in bu göreve getirilişi genel olarak da şaşkınlıkla karşılanmayacak nadir isimlerden biriyidi. Tıpkı Bekir Bozdağ ve Suat Kılıç gibi" dedi.

Mengü'nün, "Vecdi Gönül, Nimet Çubukçu, Faruk Nafiz Özak, Mustafa Demir, bu dört isimin dışarıda kalması ne demek?" sorusu üzerine de Beki, "Cemil Çiçek'te kaldı, meclis başkanı oldu. Vecdi Gönül'ün, Nimet Çubukçu'nun yoruldukları için dinlenmeye alındıklarını düşünüyorum. Bir cezalandırma olduğu kanaatinde değilim. Yani Gönül'ün de Çubukçu'nun da hala değer verilen isimler olduğu kanaatindeyim. Faruk Nafiz Özak orada bir tazelenme, bir değişim ihtiyacı için dışarıda bırakıldığını düşünüyorum. Selma Aliye Kavaf zaten Fatma Şahin'in yerine gelmişti, milletvekilliği listesine de konmadı. Onunkini de başarısızlığına veriyorum. Herhalde başarılı olmadı o görevde ki, milletvekili listesini de konmadı. Zaten kabinede de yer almıyor" değerlendirmelerinde bulundu.