'Genel seçim olsa CHP'nin barajı geçmeme ihtimali var'

Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Celal Güzel, Genel seçim olsa CHP'nin yüzde 10'luk barajı geçmeme ihtimali dahi olduğunu savunarak, "CHP direnmekten vazgeçmeli, Erdoğan hala açık bir kapı bırakıyor" dedi.

'Genel seçim olsa CHP'nin barajı geçmeme ihtimali var'
TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Murat Odabaş'ın sunduğu Ankara'nın Gündemi programının dünkü bölümüne Eski Milli Eğitim Bakanı ve Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Celal Güzel konuk oldu. Güzel, tutuklu milletvekilleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güzel ayrıca CHP ve BDP'yle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BAŞBAKAN BİR ŞİİR OKUMAK YÜZÜNDEN MAHKUM EDİLDİ, ŞU ANDAKİ SANIKLARIN DURUMU FARKLI"

Başbakan Erdoğan'ın ilkokul çocuklarının ders kitaplarında bile yer aldığı, Ziya Gökalp'in şiirini okuduğu için, son derece yanlış bir mahkeme kararıyla mahkum edildiğine işaret eden Güzel, "Sayın Başbakan'nın bu mahkumiyetiyle, şu andaki sanıkların durumu arasında dağlar kadar fark var. KCK bir terör örgütüdür. Bu sanıklar terörle itham ediliyorlar ve o bakımdan tutuklu olarak bulunuyorlar. Ergenekon ise, bir darbe ortamı sağlamak için teşkilatlanan, devlet içinde devlet olmuş, hükümete ve meşru anayasa nizama karşı tehdir unsuru haline gelmiş ve ceza verildiği takdirde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilecek olan bir suç söz konusu. Bunun sayın Sayın Başbakan,2ın okuduğu şiirle ne alakası var" diye konuştu.

"BAŞBAKAN BU TAHLİYELERİN KARŞISINDA OLMAMIŞTIR"

"Sayın Başbakanın dediği gibi, başka kimseyi bulamadınızda mı aday yaptınız" diyen Güzel, "Daha önce kaç kere ikaz edildi. CHP eğilimli olduğunu, ulusalcı olduğunu bildiğimiz meşhur 367'nin mucidi Sabih Kanadoğlu bunun olmayacağını söyledi. Aslında kendi içinde Süheyl Batum'un da buna iddiaları var. Ve Sayın Kılıçdaroğlu bir hafta öncesine kadar, 'ya tahliye olmazlarsa' şeklindeki soruların cevabını 'biz yargı kararına saygılıyız, yargı kararına uyarız' diye cevaplandırmıştı" şeklinde konuştu.

Zaten muhatabın bir iktidar partisi veya TBMM'nin de olmadığını söyleyen Güzel, "Muhatap tamamen bağımsız yargıydı. Bağımsız yargıyı muhatap alıp, ona baskı yaparcasına bu şekilde bir takım metodların kullanılması, parlamento tarihinde görülmemiş bir iştir. Bunun hiç bir şekilde AK Parti'yle alakası yoktur. Sayın Başbakan aslında bu tahliyelerin karşısında da olmamıştır. Millet iradesinin tam tezahür etmesi bakımından seçimden sonra söylediği ilk sözlerde,'millet iradesinin tam tecellisinden yanayız' demiştir. Daha sonra 'formül getirin, teklif getrin görüşelim' demiştir. Yani Sayın Başbakan inatla biz bunun karşsıındayız dememiştir" ifadelerini kullandı.

"GETİRİLEN TERCİHLERLE MURAT KARAYILAN VE ABDULLAH ÖCALAN'IN MECLİS'E GİRMESİNE YOL AÇILIYOR"


"Kalkıyorsunuz meclisi kilitliyorsunuz, kendinizi rehin alıyorsunuz, sonrada gelsin iktidar partisi ve başbakan bizi kurtarsın diyorsunuz" diye konuşan Güzel şöyle devam etti:

"Böyle çocukça saçma sapan şey olur mu? Bu mantıksızlığın dik alasıdır ve eğer şua nda bir şekilde genel seçim yenilense CHp'nin yüzde 10'luk barajı geçmeme ihtimali dahi vardır. Çünkü CHP tabanı bu işe son derece kızgındır, yanlış olduğunmu söylemektedir. Mutlaka çözülmesi lazımdır. Ama tercih getiremiyorlar. Getirdikleri tercih bir müddet sonra anlaşılıyor ki, Murat Karayılan'ın da tutuklanıp Türkiye'ye geldiği takdirde, rahatlıkla ilk genel seçimde kesin mahkumiyet almadığı zaman TBMM'ye girebileceğini söylüyor. Veya eğer Hatip Dicle ceza almasına rağmen bir imkan bulunursa, terörist başı Abdullah Öcalan'ın meclise girmesine yol açacaktır. Esasen BDPliler bu konuda çok hüsnüzan içinde de değildir. Bunu özellikle yapıyorlar. Hem gerginliği tırmandırmak için, kendi davalarında daha işleriye gidebilmek için, ortalığı da biraz karıştırabilmek için hem de bu şekilde yol açabilmek için yapıyorlar. CHP artık direnmekten vazgeçmeli. Sayın Başbakan'ın bu konuda kötümser değil, hala açık kapı bırakıyor."