Btü Rektörü Sürmen: Bursa İkiden Fazla Üniversiteyi Kaldırabilir

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü (BTÜ) Prof. Dr. Ali Sürmen, Bursa’nın yapısı ve sahip olduğu şartlar bakımından ikiden fazla üniversiteyi kaldırabileceğini belirtti.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü (BTÜ) Prof. Dr. Ali Sürmen, Bursa’nın yapısı ve sahip olduğu şartlar bakımından ikiden fazla üniversiteyi kaldırabileceğini belirtti.

    Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, Artvin Sanayici İşadamları, Yöneticileri ve Serbest Meslek Mensupları Derneği (ARSİYAD) ve Kalite Birliği Genel Merkezi ve Bursa Kamu Çalışanları Derneği(BURÇ-DER)’ni ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Demir ve Prof. Dr. Yusuf Ulcay da hazır bulundu.

    Bursa’nın ikinci üniversitesi olan BTÜ’nün Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, sanayi şehri olan Bursa’nın ve sanayicisinin isteklerini karşılamak için çalışacaklarını belirtti. Prof. Dr. Sürmen, Bursa sanayisini kucaklayıcı bir politika izleyerek işbirliği içinde çözümcü yaklaşımda bulunacaklarını belirtti.

    “BURSA BİRKAÇ ÜNİVERSİTEYİ BARINDIRABİLİR”

    Bursa’nın yapısı ve şartları bakımından ikiden fazla üniversiteyi kaldırabileceğini söyleyen Sürmen, “Bursa var olan imkânları ve sanayisiyle yeni üniversiteleri kaldırabilecek kapasiteye sahip. Yalnız bunun tüm kesimler tarafından idrak edilmesi ve kabul görmesi gerekmektedir.” dedi.

    “BTÜ’NÜN SANAYİCİ İLE İŞBİRLİĞİ TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ”

    Bursa Teknik Üniversitesi Rektör ve Rektör yardımcılarını ağırlayan ARSİYAD Başkanı Mahmut Demiröz ise sanayici ve üniversite işbirliği konusunda bugün gelinen bu noktanın Bursa için önemli olduğu söyledi.

    Bu işbirliğinin sağlanması hususunda gelinen noktanın Bursa ve Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Demiröz, “Bu işbirliği sayesine yalnızca Bursa değil, tüm Türkiye kazanacak ve ülke ile şehir ekonomisinde ihracatından tutun da, istihdamına kadar birçok alanda gelişmelerin sağlanacak.” şeklinde konuştu.