Bölgenin İlk Kamu Hukuku Yüksek Lisansı Açıldı

Bölgenin ilk Hukuk Fakültesi‘ni açan Zirve Üniversitesi şimdi de bölgenin ilk Kamu Hukuku Yüksek Lisans programını açtı. Son başvurunun 22 Temmuz olduğu açıklanırken sınav tarihi 27 Temmuz olarak belirlendi.

Bölgenin İlk Kamu Hukuku Yüksek Lisansı Açıldı
Zirve Üniversitesi ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Bölgenin ilk Hukuk, İletişim, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi‘ni açan Zirve Üniversitesi şimdi de bölgenin ilk Kamu Hukuku Yüksek Lisans programını açtı. Kamu Hukuku Yüksek Lisans programı hakkında konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, ulusal ve uluslararası eğitim ve tecrübeye sahip akademik kadro, kamu hukuku alanıyla ilgili güncel konularda iç içe eğitimin yanı sıra farklı burs imkanları sunduklarını söyledi.

Başvuruların değerlendirilmesi hususunda Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Gülşen de şu bilgiyi verdi:

"ALES sınav notunun yüzde 50‘si, lisans notunun yüzde 25‘i, yabancı dil notunun yüzde 10‘u ve yapılacak mülakat notunun yüzde 15‘i alınarak elde edilen en yüksek puan sıralamasına göre öğrenciler belirlenecek."

Tezli olarak yapılacak Kamu Hukuku Yüksek Lisans‘a başvurabilmek için ALES sınavından en az 55 alma şartı aranıyor. Adayların başvuruları en geç 22 Temmuz‘a kadar başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarına teslim etmeleri veya e-posta ile göndermeleri gerekmekte. Eksik ve postada yaşanılan gecikmeden kaynaklı başvurular dikkate alınmazken mülakat 27 Temmuz tarihinde saat 10.00‘da Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacak.

Kaynak: İHA