Ayvalık Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısı için bir araya geldi.

Ayvalık Belediye Meclisi Toplandı
Ayvalık Belediyesi Hizmet binasında bulunan Meclis Toplantı Salonunda, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen öncülüğünde CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda Belediye İmar komisyonu ile İmar dairesinden gelen konular değerlendirilerek karara bağlandı. Yapılan toplantıda, Ayvalık Merkezde bulunan ve halen daha kapalı durumdaki Taksiyarhis Kilisesi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze haline getirilmesi planlanan kilisenin paralelindeki sokakta belediyeye ait 10 metrelik yol artığının bakanlığa bedelsiz olarak devrine ilişkin talep oy birliği ile kabul edildi.

Daha önceki bir meclis toplantısında, Ayvalık-Edremit girişindeki bir akaryakıt istasyonu ile aynı güzergahta sol tarafta bulunan ve eskiden özel bir sürücü kursuna ait alanın LPG Satış noktası olması yönündeki talebi Belediye Meclis üyelerinin oy birliğiyle reddetmelerinin ardından, söz konusu talebin muhattaplarının konuyu yargıya taşıyarak yapılan mahkemenin sonucuna göre söz konusu alanda LPG satışının yapılması yönündeki karar değerlendirildi.

Edremit çatısındaki akaryakıt istasyonu ile söz konusu LPG satışının yapılmasının istenildiği alan arasındaki mesafenin bir kilometreden az olup, 800 metre civarında olması nedeniyle daha önce belediye meclisince reddedilmesine yargı yoluyla itiraz eden söz konusu alanın yargı tarafından girişimcilerinin lehine karar vermesi sonucu yapılan değerlendirmede, alanın LPG satışı yapabilmesine izin verildi.

BELEDİYE TARİŞ BİNASINI KİRALIYOR

Ayvalık Müftülüğü’nce, belediyeye ait Cunda adasında bulunan kilisenin yakınındaki bir binada Kız Kuran Kursu açılmasına ilişkin talep, ilgili komisyona sevk edilmesine karar verildiği toplantıda, Sakarya Mahallesinde bulunan Tariş’e ait eski bir binanın belediye tarafından aylık 7 bin TL bedel karşılığında asgari 15 yıllığına kiralanması için Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e yetki verildi.

Söz konusu binanın belediye tarafından ticari, turistik ve kültürel amaçlı hale getirilerek belediye tarafında işletilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

KIRLANGIÇ FABRİKASI SATILMADI

Yapılan toplantıda Ayvalık Belediyesine ait Kırlangıç Fabrikasının bulunduğu alanın öncelikli müze olarak, gençlik merkezi ve el becerilerinin satışına yönelik bir pazarın kurulması yönünde çalışmaların olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, kamu oyunda bazı kesimlerin Kırlangıç Fabrikasının Koç Holding’e satılacağı yada satıldığına ilişkin dedikoduların asılsız olduğunu vurgulayarak, bu tip satış kararı ancak Belediye Meclisinin yetkisi dahilindedir. Bu yüzden de Belediye Meclisince alınmış böylesi bir karar olmadığına göre söz konusu iddialar asılsızdır. Zaten belediye olarak bizde bu alanın satışından yana değiliz” diye konuştu.

KÖY BİRLİK MİNİBÜSLERİNE YENİMAHALLE VE HAMDİBEY HATTI

Ayvalık Belediyesinin Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısında, S.S Köy Birlik Taşımacılık Kooperatifinin talebi olan Çamoba, Yeniköy istikametinden Ayvalık’a yolcu getirecek minibüslerin, Batı Büfenin yanından giriş yaparak, Yenimahalle ve Hamdibey’e kadar uzanan güzergahın kendilerine verilmesine ilişkin talep prensipte kabul edilirken, konuyla ilgili detay çalışmaların belediye encümeni tarafından yürütülmesine karar verildi.

Kaynak: İHA