Antalya‘da Masal Gibi Hint Düğünü

Hindistan‘ın ünlü iki ailesinin çocukları, dünyanın en lüks oteli seçilen Antalya‘daki Mardan Palace Oteli‘nde 2 milyon euroya mal olan masal gibi bir düğünle dünya evine giriyor.

Hindistan‘ın önde gelen demir çelik üreticisi bir işadamının 25 yaşındaki kızı Payal ile ülkenin tekstil sektöründe bir numara olan işadamının oğlu 26 yaşındaki Deepak, 5 gün 5 gece sürecek düğünlerini Antalya‘da yapıyor. Soyadlarının açıklanmasını istemeyen iki ailenin çocuklarının düğünü için Türk Hava Yolları‘ndan kiralanan özel uçakla Hindistan‘dan 450 konuk dün Antalya‘ya gelmişti. Kundu turizm bölgesinde bulunan ve dünyanın en lüks oteli seçilen Mardan Palace Otel‘deki düğün kutlamaları bugün kına

töreni ile başladı. Gelin Payal‘ın ipek elbisesi, takıları ve Hint kınası ile ellerine yapılan motifler dikkat çekti.

Mardan Palace Oteli Genel Müdürü Cumhur Özen, düğünün 5 gün devam edeceğini belirterek, "Her gün farklı aktiviteler gerçekleşecek. Gelin tarafının yaptığı kutlamalarla düğün başladı. Daha sonra erkek tarafının kutlamalarıyla devam edecek. Daha sonra da 3 gece farklı farklı yerlerde çeşitli eğlenceler yapacaklar. Özel bir istekleri çok fazla olmadı. Burada otelimizin kitlelere ve dünya turizmine nasıl bir hizmette bulunduğunu çok iyi anlayabiliyoruz. Dünyanın öbür ucundan, dünyanın önde gelen ailelerinden

birinin ülkemizi, şehrimizi ve işletmemizi tercih etmiş olması, turizme ne kadar büyük bir katkıda bulunduğunu açık bir şekilde göstermektedir" diye konuştu.

Hint adetlerine göre düğün masraflarını karşılayan kız tarafının otele 1 milyon euro ödediği öğrenildi. Toplam 2 milyon euroya mal olan düğünde geri kalan masrafların ise Antalya‘ya gelen konuklar, verilen yemekler, 25 farklı çiçek türünden 100 bin dal çiçek gibi diğer ihtiyaçlar için ödendiği öğrenildi. Düğünün görücü usulü olduğu ve gelin ile damadın ilk kez birbirlerini Türkiye‘de gördüğü de öğrenildi.

Kaynak: İHA