Akdeniz‘de Yüzme Havuzları Ve Düğün Salonu İnşaatları Başladı

Mersin‘in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde yapılacak olan ‘yüzme havuzları‘ ve ‘düğün salonu‘ inşaatına başlandı.

Akdeniz‘de Yüzme Havuzları Ve Düğün Salonu İnşaatları Başladı
Güneş Mahallesi‘nde inşaatlarına başlanan havuz ve düğün salonuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, söz konusu alanda yapılacak olan havuzun 442 metrekarelik alan üzerine kurulacağını ve 30 metre uzunluğunda olacağını söyledi. Havuz genişliğinin 14 ile 19 metre arasında olacağını belirten Türk, derinliğinse, 1,5 metre ile 1,8 metre arasında değişeceğini anlattı. Alan üzerine kaydırak kurulacağını da sözlerine ekleyen Başkan Türk, "Kaydırak için gerekli olan havuzun 1 metre derinlikte olacak. 40 metrekarelik alana inşa edilecek olan çocuk havuzunun derinliği ise, 50 santimetre olacak" ifadelerini kullandı.

Yine aynı alan üzerinde 135 metrekarelik yönetim binasının kurulacağını ifade eden Türk şunları söyledi: "Yönetim binası idari bölüm, duşluklar ve tuvaletler bölümlerini içerecek. Burada 40 metrekare alan üzerine yapılacak büfe ve depo binası hizmet verecek. 15 araçlık otoparka da sahip olacak alanda su kaydırağı, pergolalar, taş kemerli sütunlar da inşa edilecek. Söz konusu alanda, 600 metrekarelik bir zemin üzerinde yapılacak açık düğün salonu ise 400-450 kişi kapasiteye sahip olacak. Tüm alanın su ihtiyacını karşılamak için artezyen kuyusu açılacak. Alanın çevresi de 1,8 metre yüksekliğinde betonarme duvar ile çevrilecek ve üzerine 1,2 metre yüksekliğinde panel çit yerleştirilecek."

Akdeniz‘de yaşayan vatandaşların ve çocukların bu tür sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden yeterince faydalanamadığını dile getiren Türk, "Halkımız, çocuklarımız ve gençlerimiz için planladığımız yüzme havuzları ve düğün salonu projemizi hayata geçirdik. Deniz kenarında yaşayıp da gidemeyen, yüzme bilmeyen binlerce insanımız var. Projemizin bu açığı kapatacağını düşünüyoruz. Mersin genelinde yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak" şeklinde konuştu.

"Yakın bir dönemde de havuzu ve düğün salonunu tamamlayıp Mersin ve Akdeniz halkımızın hizmetine açmak istiyoruz" diyen Başkan Türk, "Olimpik yüzme havuzu projemiz, Akdeniz‘de bugüne dek yapılan ilk ve tek projedir. Bu projeye imza atmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. Bu sosyal donatıların halkımız ve ilçemize kazandırılmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA