İstihdam Ve Girişimcilik Eğitim Projesi Tamamlandı

Çorum‘da Sungurlu Kalkınma Derneği (SUNKADER) tarafından kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla hazırlanan ‘İstihdam ve Girişimcilik Eğitim Projesi‘nin tamamlandığı bildirildi.

İstihdam Ve Girişimcilik Eğitim Projesi Tamamlandı
SUNKADER, Çorumlu Sanayici ve İşadamları Derneği ve Sungurlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü‘nün ortaklaşa üstlendiği projenin tamamlandığı, 3‘er aylık dönemde toplam 180 kursiyerin eğitim gördüğü bildirildi.

Dernek yöneticisi Cemil Çobaner, "Yerel düzeyde işverenlerin gereksinimleriyle uyumlu olarak, kadınların işgücü piyasasındaki durumlarının iyileştirilmesi, nitelikli ve bilgili kişilerin işgücü piyasasına dahil edilmesi amacıyla istihdam tedbirlerinin alınması ve uygulanmasına yönelik bu proje tasarlanmıştır" dedi.

"Proje kapsamında verilecek eğitimlerin konuları, bölgedeki yaygın olabilecek sektörlerde faaliyet gösteren ve çoğunluğunun tekstil fabrikalarının oluşturacağı işletmelerin işgücü ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik olarak, derneğimiz tarafından yapılan araştırmalar sonucu ve Çorum İşkur Müdürlüğü tarafından yapılan anket çalışmaları sonucu öncelikli olarak işgücü açığı olduğu belirlenen meslek alanlarına göre tespit edilmiştir" diye devam eden Çobaner, "Proje kapsamında, işgücü piyasasına katılmak için

180 işsiz kadın, 3‘er ay süre ile genel mesleki eğitime tabi tutuldu. Bu sayede, bölgedeki kadın işsizlerin istihdama katılmasına, işletmelerin kalifiye eleman çalıştırabilmesine ve bölgedeki işsizliğin azaltılmasına katkı sağlandı. Belirlenen konularda düzenlenecek eğitimlerle, bölgedeki tekstil fabrikalarının ihtiyaç duyduğu vasıflı eleman ihtiyacı da karşılanmıştır. Ayrıca, genel bilgi ve beceri geliştirmeye yönelik derslerle de kadınların bilinç düzeyinin artması sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

KURS ÜRÜNLERİ KİMSESİZLERE DAĞITILACAK

Hayatında dikiş dahi dikemeyen insanların bu proje sayesinde verilen 3 aylık eğitim sonucunda gömlek, pantolon ve etek dikebildiklerini söyleyen Çobaner, eğitim boyunca kursiyerlerin 3 ay boyunca diktikleri pantolon, gömlek ve etek gibi ürünlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi, Kızılay gibi kurumlar aracılığı ile kimsesizlere dağıtılacağını söyledi. Çobaner, proje kapsamında ileriki tarihte kapanış töreni düzenleyerek son kursiyerlere sertifikaların verileceğini bildirdi

Toplam 289 bin 730 avro olarak kabul edilen projenin, 256 bin 317 avroluk bölümü Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılandığını hatırlatan Çobaner, kalan 33 bin 413 avronun da dernek tarafından eş finans olarak sağlandığını söyledi.

Kaynak: İHA