Rektörden Vali Altıparmak‘a Ziyaret

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İsmail Yüksek, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak‘ı ziyaret etti.

Rektörden Vali Altıparmak‘a Ziyaret
Özel İdare binası ile ilgili hazırlanan teknik raporu açıklamak üzere Antalya‘ya gelen heyette yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof Dr. İsmail Yüksek, öğretim görevlileri Prof Dr. Yusuf Ayvaz, Doçent Dr. Ali Kavak ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Kraçay ile birlikte Vali Ahmet Altıparmak‘a nezaket ziyaretinde bulundu.

ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Altıparmak, “Eski İl Özel İdare binasıyla ilgili ODTÜ‘nün raporu var deniliyordu. Biz de diyorduk ki, hayır ODTÜ‘nün raporu yok. Bir büro hazırlamış bu raporu ve bizim bayındırlık teşkilatı da bu raporun eksik ve yeterli olmadığını söylemiş. Bizi ikna edecek bir teknik rapor gerekiyordu. Bu konuda en yetkili kuruluşlardan birisi olan Yıldız Teknik Üniversitesi‘nden hocalarımızdan rica ettik. Dnlarla yaptığımız protokol neticesinde bu raporu hazırladılar” diye konuştu.

ODTÜ‘nün hazırladığı söylenen raporda binanın 8 metre zeminine inildiğini anlatan Vali Altıparmak, YTÜ‘nün 45 metre zemine inerek sondaj çalışması yaptığını söyledi. Binanın baştan sona incelendiğini ve güçlendirme yıkım maliyetlerinin de raporda sunulduğunu dile getiren Vali Altıparmak, “Bu raporla birlikte binanın sağlam olduğu, güçlendirilmesinin mümkün olduğu, ekonomiye kazandırılabilecek bir bina olduğu yönünde bir rapor verdiler. Şimdi söz mecliste. Meclis binayı yıkmamız lazım derse ona göre biz de tekrar düşünürüz. Kendi sorumluluğumuz çerçevesinde tekrar yıkmaya veya tekrar ekonomiye kazandırmayı düşünürüz” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yüksek de, üniversitenin bilimsel verilere dayanan ciddi bir çalışma yaptığını kaydetti.

Kaynak: İHA