Lise Öğrencileri ‘Hasbihal‘in 3. Sayısını Çıkardı

Afyonkarahisar İscehisar Çok Programlı Lisesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DİKAB) Öğrenci Kulübü’nün ahlak, düşünce, kültür ve edebiyat dergisi ‘Hasbihal’in 3. sayısı yayınlandı.

Afyonkarahisar İscehisar Çok Programlı Lisesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DİKAB) Öğrenci Kulübü’nün ahlak, düşünce, kültür ve edebiyat dergisi ‘Hasbihal’in 3. sayısı yayınlandı.

    İscehisar Çok Programlı Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yazı, şiir, çizim, araştırma ve röportajlarıyla şekillenen dergi bu yılki sayısında duaya yer verdi. Dua ile ilgili geniş ve doyurucu bir dosyanın bulunduğunu belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Kazım Pullu, “Düşünmenin, yazmanın ve okumanın ehemmiyetine, kağıdın ve kalemin gücüne inanıyoruz. Kelimenin silahtan, sözün yumruktan, konuşmanın homurdanmaktan üstün olduğunun derin bilinci içerisindeyiz. Muhabbet, husumete galip gelmiştir. Dünya medeniyetleri, kelimeye ve söze kıymet verenlerin omuzlarında inşa edilmiştir. Hasbıhal’de sözün, kelimenin ve fikrin kıymetli olduğu bir muhabbet dergisidir.” diye konuştu.

        Öğrencilerin daha önceki sayılarında Nihat Hatipoğlu ve Murat Göğebakan’la röportaj yaptığı Hasbıhal’in bu sayıdaki özel misafiri ise Senai Demirci oldu. Röportajı Esra Şahin ve Hayriye Bayram gerçekleştirdi. Dergide öğrencilerin hazırlamış oldukları dua, çocuklar, şiir ve kitaplar üzerine keyifli makalelere de yer veriliyor. Dergide öğrencilerin kaymakam ve belediye başkanlarıyla yaptıkları röportajlara ve öğrenci kulübünün yıl içerisinde yaptığı gezi ve sosyal çalışmalar da yer aldı.

        Yaptıkları araştırmalarda öğrencilerin sürekli yeni şeyler öğrendiğine değinen Kazım Pullu, “Çocuklarımız bu sayede sürekli herkes ile iletişim halinde bulunurken monotonluktan kurtuluyor ve öz güvenleri artıyor. Böylece öğrenciler okulu daha çok sever hale gelirken derslerde ise daha katılımcı oluyorlar.” dedi.