Gurbetçilere Kapkaç Uyarısı: Molalarda Dikkatli Olun

Seçimlerin bitmesi ve okulların tatile girmesinin ardından Avrupa‘nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, tatil için Türkiye‘ye gelmeye başladı.

Seçimlerin bitmesi ve okulların tatile girmesinin ardından Avrupa‘nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, tatil için Türkiye‘ye gelmeye başladı. Memleketlerine karayoluyla gelen gurbetçiler, mola yerlerinde para ve ziynet eşyaları nedeniyle kapkaççıların hedefi oluyor. Gurbetçiler tatil yolunda tedirginlik yaşarken, emniyet güçleri, soygunlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

    Yazın gelmesiyle birlikte gurbetçiler memleket özlemiyle yola çıktı. Karayoluyla Türkiye‘ye gelen gurbetçiler, yorgunluklarını dinlenme tesislerinde mola vererek atıyor. Gurbetçiler değerli eşyaları nedeniyle zaman zaman kapkaççıların hedefi oluyor. Mola yerlerinde gurbetçileri takip eden kapkaççılar, boş bir anlarını kolladıkları gurbetçilerin çantalarını kapkaç yoluyla çalıyor. Para ve pasaportları çalınan gurbetçi aileler, çok zor durumda kalıyor.     

    Önceki senelerde çok sayıda gurbetçinin kapkaça uğradığı İstanbul-Ankara TEM Otoyolu‘ndaki dinlenme tesislerinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Tesislerdeki özel güvenlik personeli sayısı çoğaltıldı. Tesislerin kör noktalarına da güvenlik kameraları konuldu. Bu tedbirler kapkaç olaylarını ciddi oranda düşürdü. Emniyet güçleri, gurbetçileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

    Hollanda‘nın Rotterdam kentinden memleketi Karaman‘a giden Mustafa Himalaya, Cihan Haber Ajansı (Cihan)‘na yaptığı açıklamada, molalarda soyulmaktan endişe ettiklerini söyledi.

    Dinlenirken çeşitli önlemler aldıklarını ifade eden Himalaya, "Eşim, çocuklarım ve babamla birlikte memlekete gidiyoruz. İki gündür yoldayız. Soyulma korkusuyla Bulgaristan‘da hiç mola vermedik. Tesislerde durduğumuzda kendimizce önlem alıyoruz. Uyurken mutlaka bir kişi nöbet bekliyor. Hep birlikte araçtan ayrılırsak değerli eşya bırakmıyoruz. Kalabalık yerlerde mola veriyoruz." dedi.