Geleneksel Atapark Sokak Basketbolu Turnuvası Başladı

Giresun’da b u yıl 20’si düzenlenen Atapark Sokak Basketbolu Turnuvası bugün başladı. 17 Temmuz‘da sona erecek olan turnuvaya, büyüklerde 12 takım, yıldızlarda 6 takım, gençlerde 11 takım, küçüklerde 4 takım ve kızlarda 3 takım ile toplam 36 takım katılıyor.

Turnuvanın başlangıç törenine Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yusufağaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Soner Mağden, CHP Giresun İl Başkanı Mustafa Kısa, CHP Giresun Merkez ilçe Başkanı Adnan Aydın, Giresun Basketbolu’nda önemli isim olan Haydar Çalışkan ve davetliler katıldı.Turnuva‘nın ilk basket atışlarını Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yusufağaoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Soner Mağden yaptı.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yusufağaoğlu, "Bölgede Giresun üstünde basketbol potansiyeli olan bir yer daha görmedim. Turnuvanın herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Giresun Gençlik ve Spor il Müdürü Soner Mağden ise yaptığı konuşmada, "Bu gelenek devam edecek.İnşallah bu geleneği uluslararası boyut kazandırarak daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Bu turnuvaya katılan bütün ekiplere, turnavaya destek veren başta belediye başkanlığımız olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.Turnuvanın İlimiz Spor‘una katkı sağlayacağı düşüncesi ile herkese iyi seyirler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından turnuvanın ilk maçı olan büyükler kategorisinde Arya-Suyapı ile Ada Piknik takımları karşılaştı.

Kaynak: İHA