7. Uluslararası Aşıklar Ve Şairler Şölenine Muhteşem Final

Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 7. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Şöleni ödül töreniyle son buldu.

7. Uluslararası Aşıklar Ve Şairler Şölenine Muhteşem Final
İlk gün bir birleriyle yarışan aşık ve şairlerden dereceye girenlere Ahmet Taner Kışlalı Meydanı Bayrak Alanı‘nda düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ödül törenine sanatçı Gülay verdiği konserle damgasını vurdu. Törene Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin‘in yanı sıra çok vatandaş katıldı.

40 yıl Konya‘da aşıklar şöleni düzenleyerek bu geleneği yaşatan Feyzi Halıcı‘ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Hepinizin de bildiği gibi, bir milletin zekası, o milletin dili ve sanatı ile ölçülür. Bütün milletimizin bu işe sahip çıkması gerekiyor. Biz belediye olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. 2 günden beri devam eden ve 7 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yarışmanın gayesi hem dilimizi geliştirmek, hem de sanatçılarımızı, yazarlarımızı teşvik etmektir. Türkçe‘mizin konuşulduğu diğer ülkelerden gelen şair ve aşıklar arasında kardeşliği pekiştirmek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Feyzi Halıcı‘ya Bursa‘ya özgü kılıç kalkan kıyafetleri hediye etti. Azerbaycan‘dan gelen heyet ise, Başkan Keskin‘e 7 yıldır bu organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederek, kaftan giydirdi.

10 farklı ülkeden 82 aşık ve şairin 5 dalda yarıştığı 7. Uluslararası Aşıklar ve Şairler Bayramında dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın hediye edildi. Türkü dalında 1. Ahmet Poyrazoğlu, 2. Abdullah Gizcice, 3. Kemale Mehtiyeva, atışma dalında 1. Nihat Sönmez, 2. Muhsin Özen, 3.Haşim Gubalı, leb-değmez dalında 1. Erol Ergani, 2. Arif İnan Yıldırım, 3. Zafer Kazancı, şiir yazma dalında 1. Sevim Yakıcı, 2. Recep Ateş, 3. Hikmet Elitaş, şiir okuma dalında 1. Mustafa Firengiz, 2. Zeynel Beksaç, 3. Dervişe Güneyyeli Kutlu oldu.

Ödül töreninin ardından sahne alan sanatçı Gülay vatandaşları coşturdu. Başkan Keskin törene katılılanlarla halay çekti.

Geçtiğimiz aylarda Avrupa‘nın Nobel‘den sonra en prestijli edebiyat ödülleri arasında gösterilen "2011 Europa Literatur Grobe Award" ödülüne layık görülen Özgen Keskin‘e, 7. Aşıklar ve Şairler Bayramı‘na Berlin Arie Kunst Akademisi‘nden gelen heyet tarafından ödülü takdim edildi.

Birincilik ödülünü ünlü roman yazarı John Max Brady ile paylaşan Başkan Keskin, geçen ay Berlin‘de düzenlenen ödül törenine Türkiye‘deki seçimler sebebiyle katılamamıştı.

Kaynak: İHA