Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Komuta Kademesinin Ayrılmasını Değerlendirdi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, komuta kademesinin emekliye ayrılmasından sonra ilk değerlendirmesini yaptı. Yılmaz, "Yeni görevlendirilen Genelkurmay Başkanımıza başarılar diliyorum. Türkiye herşeyden büyüktür" dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Fas Büyükelçiliği resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesine ilişkin soru üzerine Genelkurmay Başkanı ve Başbakanlığın bu konuda açıklamalar yaptığını hatırlattı. Yılmaz şunları kaydetti: "Genelkurmay Başkanımızın veda mesajı var. Onun üzerine Başbakanlık açıklaması var. İlave eklenecek bir husus yok. Ancak şunu söylüyoruz. Başbakanlık mesajında yer aldığı gibi, ayrılan

komutanlarımıza ve Genelkurmay Başkanımıza bu ana kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürn ediyorum. Bundan sonraki haylatlarında da sağlık, sıhhat diliyorum. Yeni görevlendirilen Genelkurmay Başkanımıza da başarılar diliyorum. Türkiye herşeyden büyüktür."

Yılmaz, Orgeneral Koşaner‘in veda mesajında sert ifadeler olduğu yorumlarının hatırlatılması üzerine, "Herşey normal. Demokratik hukuk devletinde olması gerektiği kadar. Bir sertlik görmüyorum" dedi.

Kaynak: İHA