Bakan Yıldırım: Balıkçılara Marina Gibi Barınak Bizden, Koruması Sizden

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’deki ziyaretlerine Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı Balıkçı Barınağı‘yla devam etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’deki ziyaretlerine Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı Balıkçı Barınağı‘yla devam etti. Balıkçıların yer şikayetini dinleyen Yıldırım, marina gibi barınak yapacaklarını belirterek, "Barınakları yapmak bizden, koruması ve temizliği sizden. Mezbelelik bir yer haline gelemmesi için herkesin gözkulak olmasını istiyorum." dedi. Bakan Yıldırım‘a AK Parti milletvekilleri Rifat Sait, Aydın Şengül ve Nesrin Ulema, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay da eşlik etti.

Balıkçıların sıkıntılarını dile getiren Karşıyaka Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Zarif, en büyük problemi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaşadıklarını söyledi. Barınağa belediye tarafından el koyulmak istendiğini fakat terketmeyeceklerini belirten Zarif, “Belediyeye bu yerin devletin olduğunu ve yıllardır kira ödediğimizi söyledik ancak Ankara’ya gitmezsek, buradaki bürokrasiyle işimizi yürütemeyiz. Derdimizi size anlatamazsak bizi sürecekler.” şeklinde konuştu. İzmir’deki üç barınak arasında imara kayıtlı tek yerin Bostanlı Balıkçı Barınağı olduğunu ifade eden Zarif, buna rağmen hizmetin gelmediği tek yerin de burası olduğunu söyledi. Hakan Zarif, denizin taş ve pisliklerle dolmasından dolayı teknelerinin yanaşamaz hale geldiğini, pervanelerinin zarar gördüğünü kaydetti. Barınak yeri konusunda belirsizlik yaşandığı ifade eden Kooperatif Başkanı Zarif, “Sınırların tam olarak tespit edilememesi, burada yapılacak yeni düzenlemelere de mani olmakta. Gezmeye gelen vatandaşlarımızın girebileceği bir tuvalet dahi yok. Akşamları etrafta içki içip insanları rahatsız edenlerden de bıktık. Burasının aileler tarafından geceleri de rahatlıkla gezilebilecek, her türlü ihtiyaçlarını giderebilecek bir yer olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım da problemin kaynağının belediye olduğunu belirterek, “Belediyelerin normal şartlarda bu gibi yerler üzerinde yasal tasarruf hakkı yok. Kıyı Kanunu’na göre tadilatlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilidir. Burada yapılması gereken şey, Millî Emlak tarafından sınırların belirlenip altyapı eksikliklerinin giderilmesidir. Bunun bir an önce çözüme kavuşması adına 450 bin lira gönderdik.” dedi.

BAYRAKLI‘YA 2 MİLYON LİRALIK SAĞLIK TESİSİ

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, daha sonra Bayraklı ilçesinde iki yıl önce temeli atılan ve 2 milyon liraya mal olan İsmet-Saime Şen Sağlık Grup Başkanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezi‘ni açtı. İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan’ın da katıldığı açılışı Saime Şen ve kızlarıyla birlikte yapan Yıldırım, merhum eşi İsmet Şen adına böyle bir tesisi ilçeye kazandırdığı için teşekkür ederek plaket verdi.

Merkezde İl Sağlık Müdürlüğü’nün aşılarını saklayacağı bir depo da bulunduğunu ifade etden Yıldırım, Yenişehir ve Bayraklı‘ya sağlık kompleksleri yapılacağını hatırlattı. Üç katlı binanın ilk katında yeşil kartlı vatandaşlara hizmet verileceğini, 2. ve 3. katlarda ise Toplum Sağlığı ile Ana Çocuk Sağlığı merkezlerini bulunduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, “Adam odur ki bu dünyada bırakır eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.” diye konuştu.

DÜNYANIN SAYILI TUZLALARINDAN BİRİ ÇİĞLİ‘DE

Ardından Beşiktaş‘ın eski yöneticisi Nevzat Demir’e, 2031 yılına kadar işletme hakkı 115 milyon liraya verilen Çiğli ilçesindeki Tuzla’yı gezen Bakan Binali Yıldırım, tesisi ve limanını incelediklerini, daha verimli hale getirme yollarını araştırdıklarını söyledi. Burasının dünyada Çin’den sonra ikinci büyük tuzla olduğunu vurgulayan Demir ise limanın boş durduğunu, değerlendirmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Arabayı kendisi kullanarak tuzlayı gezen Binali Yıldırım, helikopterle Karaburun’a geçti.