Tübitak Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bilimsel alanda Türkiye‘nin en prestijli ödülleri olarak nitelendirilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu‘nun (TÜBİTAK) 2011 Yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri‘nin sahipleri belli oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hafzullah Aksoy, Hidroloji alanında istatistiksel hidroloji / yağış-akış modelleri / hidrolojide yeni modelleme teknikleri konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle 2011 yılı Mühendislik Bilimleri TÜBİTAK Teşvik Ödülü‘ne layık görüldü.

Kuruyan derelerdeki suların planlama ve geliştirme çalışmaları konusunda uzun süredir araştırmalar yapan Aksoy, yaptığı bu araştırmalarla bir çok yabancı bilim adamının da dikkatini çekti. Aksoy, bu ödüle layık görülmekten ötürü mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu tür teşviklerle bilim Türkiye‘de daha da gelişecek ve uluslararası düzeyde yer edinecektir" dedi.

Bir çok uluslararası bilim dergilerinde hidroloji konusunda makaleleri yayınlanan Aksoy, projeleri nedeniyle yurtdışındaki bir çok üniversiteden de davetler alıyor.

TÜBİTAK teşvik ödülü, Türkiye‘de yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Ödüller Aralık ayında düzenlenecek olan bir törenle sahiplerine verilecek.

Kaynak: İHA