Orgeneral Necdet Özel‘in "Hukuk Ve Törer" Duyarlılığı

Jandarma Genel Komutanlığı görevinden Kara Kuvvetleri Komutanlığı‘na atanan ve Genelkurmay Başkanlığı görevine ataması beklenen Orgeneral Necdet Özel, geçen yıl Malatya 2. Ordu Komutanlığı Karargahında hukuk ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar vermişti.

Geçtiğimiz yıl 2. Ordu Komutanlığı görevinde iken Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanan Orgeneral Necdet Özel, 10 Ağustos 2010 tarihinde İnönü Kışlası‘ndaki 2. Ordu Komutanlığı Karargahı‘ndaki görev devir teslim törenindeki konuşmasında, "Devletimizin bütün kademeleri, aynı anlayış ve kararlılıkla hareket etmeli. Vatandaşlarımızı birbirine düşürme çabalarına fırsat verilmemeli" demişti.

Genelkurmay Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Orgeneral Işık Koşaner‘in de katıldığı törende Orgeneral Necdet Özel şunları söylemişti:

"Vatandaşlarımızın güvenliği, huzuru ve refahı için, bölücü terörün ülke gündeminden düşürülmesinin büyük önem taşımakta olduğu yüksek malumlarıdır. Bu nedenle; devletimizin bütün kademeleri, aynı anlayış ve kararlılıkla hareket etmeli. Vatandaşlarımızı birbirine düşürme çabalarına fırsat verilmemeli, sağduyu hakim kılınmalı, yasaların uygulanmasına özen gösterilmeli, güvenlik ihtiyaçları ile insan hakları arasındaki denge iyi kurulmalı. İnsan hakları savunulurken, terörden zarar görenlerin veya

görebilecek olanların da insan hakları unutulmamalı. Medyanın bu mücadelede önemli bir yeri olduğu noktasından hareketle, basın-yayın kuruluşlarımızın ülke menfaatlerini ve hassasiyetlerini daima göz önünde tutmalarının gerekliliğine inanıyorum."

Törende Genelkurmay Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Orgeneral Işık Koşaner tarafından Orgeneral Necdet Özel‘e plaket vermişti.

Orgeneral Necdet Özel, 2. Ordu Komutanı olarak Malatya‘da 2 yıl süreyle görev yapmıştı.

Kaynak: İHA