Kalkınma Bakanı Yılmaz, Karlıova‘da Taziye Ziyaretinde Bulundu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl‘ün Karlıova ilçesinde geçici köy korucusunun şehit edilmesinden sonra Taşlıçay köyüne gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Karlıova‘da Taziye Ziyaretinde Bulundu
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl‘ün Karlıova ilçesinde geçici köy korucusunun şehit edilmesinden sonra Taşlıçay köyüne gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

    Bakan Yılmaz ile Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Karlıova‘da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan geçici köy korucusu Hacı Alan‘ın Taşlıçay köyündeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

    Burada korucunun ailesiyle bir süre görüşen Yılmaz, olayın yaşandığı ilçe merkezene geçerek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

    Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Karlıova‘da menfur bir saldırıyla bir korucu şehit düştü, bu olaydan sonra üzüntü duyduğumuz hadiseler oldu. Olayı duyar duymaz Ankara‘daki programlarımı iptal ederek buraya geldim. Önce köy korucumuzun köyünü ziyaret ettim. Ardından da Karlıova ilçesine geldim. İlçede halkımıza, esnafımıza geçmiş olsun dileğinde bulundum." dedi.

    Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

    "Bingöl‘ün, Karlıova‘nın huzurunu bozan hadiselerin burada yaşayan insanlara fayda değil zarar getirecektir. Fakat biz bunlara hiçbir şekilde prim vermeyeceğiz. Bir taraftan güvenlik güçlerimiz bu olayın faillerini bulma konusunda her türlü gayreti gösteriyorlar ve gösterecekler.

    Ümidimiz en kısa sürede bu olayın açığa çıkmasıdır. Diğer yandan da ilçemizdeki huzuru sükuneti temin etmeye gayret ediyoruz. O da temin edilmiş durumdadır. Bundan sonra daha sakin, daha huzurlu bir şekilde devam ederiz. Bu hadiseler, doğru bildiğimiz konularda bizi hiçbir şekilde başka bir yöne sevk ettiremez.

    Bizim doğru bildiklerimiz neyse bunları aynı şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Devletimiz bir taraftan güçlü bir şekilde güvenlik konusunda adımlar atarken, görevini yaparken, bir taraftan da ekonomide, demokraside, sosyal alanda gerekli olan işleri yapmaya devam edecektir. Şehit olan korucuya Allah‘tan rahmet dilerim ailesine, yakınlarına, korucu arkadaşlarına bütün Bingöl ve özellikle Karlıovalı hemşehrilerime başsağlığı diliyorum. Bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."

    Bir gazetecinin, "Bu olayla ilgili gözaltı var mı?" sorusu üzerine Bakan Yılmaz, güvenlik güçlerinin gerekli çalışmayı yaptığını; çalışma ilerledikçe kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.