Turkcell İvme Kazandı, Abone Sayısı Ve Gelirini Artırdı

Turkcell, 2011 yılının ikinci çeyreğinde gelir, AVFÖK ve abone sayısını artırdığını açıkladı. Turkcell Grup, 2011‘in ikinci yarısı için de istihdamı artırmayı, teknoloji ve altyapıya 1 milyar TL daha yatırım yapmayı hedefliyor.

Turkcell İvme Kazandı, Abone Sayısı Ve Gelirini Artırdı
Turkcell Grup gelirlerinin, iştiraklerin artan katkısı ve Türkiye‘de yüzde 50‘nin üzerinde büyüyen mobil internet gelirleriyle 2011‘in ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 8 artarak 2,28 milyar TL olarak gerçekleştiği bildirildi. Grup AVFÖK‘ü bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde15 büyüyerek 721 milyon TL olarak gerçekleşirken, birinci çeyrekte yüzde 29,5 olan AVFÖK marjı ikinci çeyrekte yüzde 31,6‘ya yükseldi.

Bu sonuçların ardından Turkcell Grup gelirleri 2011‘in ilk yarısında 4,40 milyar TL‘ye ulaşırken, AVFÖK de 1,35 milyar TL olarak gerçekleşti. Yılın ilk yarısında net kar ise 309 milyon TL oldu. 2011‘in başından 30 Haziran‘a kadar yarım milyar TL‘nin üzerinde yatırım harcaması yapan Turkcell Grup, yılın ikinci yarısında 1 milyar TL daha yatırım harcaması yapmayı planladığını açıkladı.

ABONE SAYISI 1 MİLYON ARTTI

Turkcell 2011‘in ikinci çeyreğinde 1,0 milyon net abone alımı kaydederek toplam abone sayısını 34.1 milyona yükseltmeyi başardı. Faturalı aboneler için yeniden düzenlenen paketlerle 353 bin net faturalı abone alımı gerçekleştiren Turkcell, faturalı abonelerin toplam aboneler içindeki payını yüzde 31,4‘e yükseltti. Abone başı aylık ortalama kullanım yıllık yüzde 29 artışla 220 dakikaya yükselirken, abone başı aylık geliri (ARPU) ise mobil data servis gelirlerinde ve kullanım oranlarındaki artışın

sonucunda bir çeyrek öncesine göre yüzde 7 oranında artarak 19,6 TL‘ye yükseldi.

TURKCELL 3G 2 YAŞINDA

A tipi lisansın yanı sıra hız ve kapsama alanında son 2 yılda önemli yatırımlar yapan Turkcell, 3G‘deki 2 yıllık performansını da kamuoyuyla paylaştı. Kayıtlı 3G abone sayısını 15 milyona çıkaran Turkcell‘in şebekesinde 2 yıl içinde 23.750 TB (yaklaşık 5 milyon DVD) büyüklüğünde mobil data trafiği yaşandı. Haziran 2009 - Haziran 2011 arasında toplam data trafiğinde 34 kat artış yaşanırken, 2 yıl içerisinde Turkcell 3G şebekesinin nüfus kapsaması yüzde 85 seviyesine ulaştı.

CİLİV: "YAKALADIĞIMIZ İVMEDEN MEMNUNUZ"

Turkcell‘in 2011 ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "2011 yılının ikinci çeyreğinde müşteri memnuniyeti ve bağlılığını artırmaya odaklandık ve yoğun rekabet ortamını üstün değer tekliflerimiz sayesinde avantaja çevirdik. Grup şirketlerimizin performansı artmaya devam ediyor. Turkcell Superonline ve Ukrayna‘daki şirketimiz Astelit gelirlerini artırmaya devam ediyor. Grup şirketlerimizden gelen katkının önümüzdeki dönemlerde daha da artmasını

bekliyoruz. "Turkcell ile Hayat, Daha Fazla Hayat" diyerek müşterilerimizi her yerden, her zaman internete, bilgiye ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En ileri teknoloji, en yaygın şebekemiz ve yeni mobil servisler ile fark oluşturuyoruz. Pazarda lideri olduğumuz akıllı telefonların sayısını ve kullanımını artırma stratejimiz doğrultusunda, Turkcell‘in yeni telefonu T20‘yi müşterilerimize sunduk. Şebekemizdeki akıllı telefon sayısı bir önceki yıla göre yüzde 100‘ün, mobil internet gelirlerimiz

ise yüzde 50‘nin üzerinde arttı. Gelecekte de müşterilerimiz nezdinde fark yaratacak atılımları sürdüreceğiz" dedi.

Süreyya Ciliv ayrıca, Turkcell‘in süregelen başarısının temel unsurları olan Turkcell müşterileri, çalışanları, iş ortakları ve hissedarlarına destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: İHA