Sisam Adası‘nda Yürek Yakan Manzara

Kuşadası Körfezi‘ne kıyısı bulunan İzmir‘in Özdere beldesinde 26 Haziran günü denizde kaybolan grafiker Füsun Karaşahin‘in cesedi Yunanistan‘ın Sisam Adası‘nda bulundu.

İzmir‘in Menderes ilçesine bağlı tatil beldesi Özdere‘de, eşi ve kızıyla girdiği denizde dubalara tutunup dinlenmek istediği sırada denizde kaybolan grafiker Füsun Karaşahin‘in cesedi, 29 gün sonra Yunanistan‘ın Sisam Adası‘nda bulundu. 26 Haziran‘da kaybolan 47 yaşındaki talihsiz kadının kocası Asil Karaşahin, eşinin tutunduğu dubada olmadığını fark edip yardım istemiş, sahil güvenlik ekipleri ile balık adamların denizde ve kıyıdaki aramalarından sonuç alınamamıştı.

CESEDE BİR AY SONRA ULAŞILABİLDİ

Yaklaşık bir aydır kayıp eşini arayan Asil Karaşahin, Ulaştırma Bakanlığına bağlı Denizcilik Müsteşarlığına başvurdu. Karaşahin, bizzat Müsteşar Hasan Naiboğlu‘ndan, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 28 Haziran‘da Sisam Adası‘ndaki Karlovasi isimli yerleşim birimi açıklarında bir kadın cesedi bulunduğu bilgisini aldı. Bunun üzerine aile tarafından Kuşadası Kaymakamlığına başvuruda bulunuldu. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak‘ı kayıp eşinin kardeşi Selim

Karamuğla ve eniştesi Serdar Akay ile birlikte ziyaret eden Asil Karaşahin, ardından Yunanistan‘ın Sisam Adası Liman Başkanlığına telefon etti. Eşinin eşkalini veren ve üzerinde adı yazılı kolye dahil bulunan tüm eşyaları bildiren Asil Karaşahin, eşkalin tutması üzerine Sisam Adası‘na gitmeye karar verdi.

BAŞKAN ALTUNGÜN DEVREYE GİRDİ

Bu arada devreye Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi Murat Saraç girdi. Başkan Altungün ve Meclis Üyesi Saraç, Kuşadası‘nın kardeş şehri olan Sisam Adası‘nı arayarak Sisam Belediye Meclisi Üyesi Anna Tserepas‘tan yardım istedi. Ertesi sabah ise Füsun Karaşahin‘in eşi Asil Karaşahin, kardeşi Selim Karamuğla ve eniştesi Serdar Akay, sabah saatlerinde Kuşadası‘ndan feribot ile Sisam‘a gitti.

Burada Sisam Belediye Meclisi Üyesi Anna Tserepas tarafından karşılanan Füsun Karaşahin‘in yakınları, ilk olarak Sisam Liman Başkanlığına gitti. Burada eşinin 28 Haziran tarihinde Karlovasi açıklarında bulunduğu bilgisini alan Füsun Karaşahin‘in eşi Asil Karaşahin ile kardeşi Selim Karamuğla, daha sonra Yunanlı makamlara bilgi verdi. Füsun Karaşahin‘in üzerinde bulunan adı yazılı kolyesi, evlilik yüzüğü ve halhalı ile ilgili bilgi veren Karaşahin‘in yakınlarına eşyalar teslim edildi.

CESET TEŞHİSİNDE YÜREK BURKAN MANZARA

Daha sonra Sisam Belediye Meclisi Üyesi Anna Tserepas tarafından Sisem Devlet Hastanesi‘ne götürülen Karaşahin‘in ailesi, burada Başhekim Mihalis Karavasilis ile görüştü ve teşhis için morga gitti. Sorumlu hekim ile birlikte morga giren Asil Karaşahin, burada eşini teşhis etti. Teşhis sonrası dışarı çıkan Asil Karaşahin göz yaşlarına hakim olamazken, aile daha sonra Sisam Liman Başkanlığına döndü. Gerekli evrakları imzalayan ve cenazeyi teslim almak için resmi işlemleri başlatan aile, cenazenin bir gün

sonra teslim edileceğini öğrenince Kuşadası‘na geri döndü.

Eşi Füsun Karaşahin‘in cenazesini almak için bir kez daha Sisam Adası‘na gideceklerini açıklayan Asil Karaşahin, kendilerine vize kolaylığı sağlayan Yunanistan İzmir Konsolosluğu ile Sisam Belediye Meclisi Üyesi Anna Tserepas ve Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi Murat Saraç olmak üzere eşinin bulunmasında ve teşhis edilmesinde yardım eden herkese teşekkür ettiklerini söyledi. En azından ablasının cenazesinin bulunmasının kendileri için bir teselli olduğunu belirten Selim Karamuğla ise, tüm başvuruları

yaptıklarını ve cenazeyi Türkiye‘ye getirerek defnedeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA