Özel Eğitim Güçlendirilmesi Projesi İl Bilgilendirme Toplantısı

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi İl Bilgilendirme Toplantısı” Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi‘nde yapıldı.

Özel Eğitim Güçlendirilmesi Projesi İl Bilgilendirme Toplantısı
Ulusal ve uluslararası uzmanlardan oluşan bir teknik destek ekibi ile 30 ay sürecek olan proje, Samsun, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Zonguldak, Siirt, Kahramanmaraş, Erzurum ve Ağrı illeri pilot bölge olarak uygulanmaktadır.

İlk toplantının Samsun‘da yapıldığı proje hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Projeler Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Serdar Yılmaz, "Projenin amacı, yerel kamu kurumları, belediyeler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) aktif katılımı ve desteğiyle verilecek eğitimler ve kampanyalar aracılığı ile yetersizliği olan bireylerin toplumla bütünleştirilme olanaklarının arttırılmasıdır. Projenin temelini, ‘Engelsiz Okul Modeli‘nin geliştirilmesiyle tüm Türkiye‘deki özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitime erişimlerinin sağlanması oluşturulmaktadır. Bu projenin Samsun‘un pilot bölge olarak seçilmiş olmasının bazı nedenleri var. Bunlar Samsun ilimizin MEB‘e sunduğu projelerle ve yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda pilot bölge olarak seçilmiş ve ilk toplantı burada yapılmıştır" dedi.

10 pilot ilden biri olmaktan mutlu olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ise, "Bizim çok önem verdiğimiz konulardan birisi projelerdir. Diğeri de engellilerin ve özel eğitime muhtaç çocuklarımızın bunun dışında kalanların faydalandığı bütün haklardan en az onlar kadar faydalanmaların yollarını açmak. Bu projede iki okulumuz pilot bölge olarak seçilmiştir. Bunlar İlkadım Cumhuriyet Anaokulu ve Canik 100. Yıl İlköğretim okullarıdır. Bu projenin öğretmen eğitimi boyutunu çok önemsiyoruz. Çünkü imkanları sağlayabilirsiniz ama bunu gerçekleştirecek öğretmen eğitimi eksik kaldığı zaman istenilen verim elde edilemiyor" diye konuştu.

İl Bilgilendirme toplantısına Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Yurdagül Aydoğan, MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı Proje Koordinatörü Mehtap Suna da katıldı.

Kaynak: İHA