Hollanda'lı sporculardan kolbastılı kutlama

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) Bayanlar Hentbol karşılaşmasında Hollanda Danimarka'yı 26-23 mağlup etti.

Hollanda'lı sporculardan kolbastılı kutlama
Vakfıkebir Spor Salonu'ndaki oynanan müsabakada ilk yarıyı 13-12 önde tamamlayan Danimarka, üstünlüğünü ikinci yarıda da korudu ve maçtan 26-23'lük galibiyete ayrıldı. Müsabakanın ardından büyük sevinç yaşayan Hollandasporcular, Danimarka galibiyetini kolbastı oynayarak kutladı.

2007 yılında yapılana Karadeniz Oyunları'nda yapılan gösteri ile ülke gündemine oturan ve sonraki yıllarda da ünü ülke sınırlarını aşan Trabzon'un geleneksel halk oyunlarından kolbastı, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için Trabzon'a gelen Avrupagenç sporcuların da ilgisini çekti. Oyunların açılış törenindeki horon ve kolbastı gibi halk oyunları gösterilerini beğeniyle izleyen genç sporcular, müsabakalardan sonra galibiyetlerini kolbastı oynayarak kutlamaya başladı. Hollanda Bayanlar Hentbol takımı sporcuları, 26-23 kazandıkları Danimarka maçını kolbastı oynayarak kutladı.

Genç sporcular, zorlu müsabakayı kazandıkları için büyük sevinç yaşarken, galibiyeti oyunların maskotu 'Hamsi' ile kolbastı oynayarak kutladı. Öte yandan, Çarşıbaşı Spor Salonu'nda oynanan Erkekler Hentbol müsabakasında da Hırvatistan, İsviçre'yi 29-26 mağlup etti.